Gabapentin és koffein

Az orvosok felírják a gabapentint, hogy segítsenek az epilepsziában szenvedő betegek bizonyos típusú rohamainak kezelésében. A gyógyszer enyhíti a cukorbetegség neuropátia vagy övsömör fájdalmát, kezeli a kellemetlen érzést nyugtalan láb szindrómában, és kezeli vagy megakadályozza a forró blöffök menopauzás nőknél. A gabapentin csökkenti az abnormális izgalmat az agyban. Emiatt az egészségügyi szolgáltatók visszatarthatják a koffein alkalmazását a gyógyszer szedése során, de megengedik, hogy mérsékelten fogyasszon. Vegye fel a kapcsolatot orvosával, aki tanácsot adhat Önnek adott állapotában.

Étrend és koffein

Általában a szokásos étrenddel folytathatja a gabapentin szedését, hacsak a kezelőorvosa a PubMed Health szerint nem tesz eleget bizonyos étrendi változásoknak. A gyógyszerek mellékhatásai lehetnek, például álmosságot, fáradtságot, gyengeséget, szédülést vagy fejfájást. A koffeinnek ellentétes hatása lehet, mivel stimulálja a központi idegrendszert, növeli az energiát és fokozza a koncentrációt. Forduljon orvosához, ha aggodalmai vannak a koffein fogyasztásával kapcsolatban. Az orvosok tájékoztathatják az epilepsziás betegeket, hogy távol tartsák magukat a koffeinmentes italoktól, ami hozzájárulhat a görcsrohamhoz.

Lehetséges mellékhatások

A gabapentin szedésének egyéb mellékhatásai lehetnek homályos látás, remegés, szorongás, memóriazavarok, émelygés, szájszárazság, székrekedés, súlygyarapodás, végtagok duzzanata és láz vagy influenzaszerű tünetek. Forduljon orvosához, ha bőrkiütés, viszketés, rekedtség, nyelési nehézség, arc-, torok- vagy szájnyálkahártya vagy görcsök jelentkeznek.

Gyógyszer kölcsönhatások

Egyes gyógyszerek koffeint tartalmaznak. A betegeknek figyelniük kell az orvosoknál egynél több gyógyszer bevitelét. Az orvosok előírhatják a gabapentint, hogy csökkentse a migrén gyakoriságát, a MayoClinic.com megjegyzi. Az ergotamin és a koffein kombinációs gyógyszereket szintén felhasználták a migrénes betegek fájdalmának enyhítésére. A gabapentint és a koffeint tartalmazó gyógyszereket együtt lehet előírni. A Drugs.com, az FDA honlapja, tájékoztatja a betegeket és az orvosokat, hogy alaposan ellenőrizzék a betegségüket, ha mind a gabapentin, mind a butalbital összetett gyógyszereket használják, amelyek koffeint tartalmaznak. A barbiturátot gyakran kombinálják más készítményekkel, például koffeinnel és aszpirinnel, fájdalom és fejfájás kezelésére. A Drugs.com megjegyzi, hogy mind a gabapentin, mind a butalbital kölcsönhatásokat okozhat, amelyek nyugtató hatást gyakorolnak a központi idegrendszerre és a légzőrendszerre, esetleg zavarják a mentális éberséget és a motoros koordinációt is magukban foglaló tevékenységeket.

A koffein elkerülése

Az epilepsziában szenvedő betegek elővigyázatossággal élhetnek a koffein elkerülésében, tekintet nélkül az általuk alkalmazott gyógyszerfajtára. Bár az epilepsziában szenvedő gyermekek többsége nem igényel speciális étrendet, a betegségben szenvedő gyermekeknek kerülniük kell a koffeinmentes italokat, mivel a koffein csökkentheti a rohamokat, az Iowa Gyermekkórházának tudománya szerint. A kanadai Epilepszia Szövetség azt ajánlja, hogy az epilepsziás betegek távol tartsák a koffeint, az alkoholt és a dohányzókat, mert ezek a gyógyszerek olyan gyógyszerek, amelyek zavarják bizonyos rendellenességeket és egyéb gyógyszereket.