Az étkezés a reggeli egyedüli étkezés

A reggeli lehet a nap legfontosabb étele, de csak egy az, hogy mindenkinek csúcsértékűnek kell lennie. A napi táplálkozás legnagyobb részének kihagyása és számtalan hátrányos hatása lehet, és nemcsak az egészségre, hanem a munkájára vagy az iskolai teljesítményre is. Ha a napi egyetlen étkezésről gondoskodik a reggeliről, vegye figyelembe, hogy a kockázatok messze meghaladják a rövid távú előnyöket.

Alultápláltság

A szervezetnek szüksége van a kalóriák működésére, de szüksége van az élelmiszerben lévő tápanyagokra is, hogy az egészséges legyen. Szinte lehetetlen a napi tápanyagokat egy étkezésbe csomagolni. Megpróbálhatja pótolni a tápanyagok hiányát, de ne feledje, hogy azok nem olyan hatékonyak, mint az élelmiszerekben megtalálható tápanyagok. Ezenkívül a kulcsfontosságú tápanyagok, például a fehérje, a cink, a vas, a magnézium, a kálium és a kalcium csökkenése drámaian megnöveli az olyan betegségek kockázatát, mint az anémia, az osteoporosis és az agykárosodás.

Sérült anyagcsere

A reggeli célja az anyagcsere kezdete a nap elején. Minden későbbi ételeket és étkezéseket úgy terveznek, hogy megtartsák és zajtalanítsák az éhséget. Ha abbahagyja a reggeli után történő étkezést, az anyagcseréje “éhezési módba” kerül, drámaian lelassul, és rajzol a test energiájára. Ráadásul az anyagcsere a legtöbb nap folyamán tétlen, ezért idővel lelassul. Mikor és ha úgy dönt, hogy folytatja a szokásos étkezési szokásokat, gyorsan meg fog súlyozni, mert az anyagcseréje nem szokott lecsökkenteni az ételt rendszeresen.

Kognitív és pszichológiai problémák

A rendszeres étkezés megkönnyíti, hogy az agy elegendő glükózt kapjon a megfelelő működéshez és támogassa az idegi folyamatokat. Ha a nap nagy részében hagyja el az agyát glükóz nélkül, számos negatív mellékhatást tapasztal, például a memóriaveszteséget és a rendkívüli nehézséget. Drámai hangulatváltozásokat is tapasztalhat, és károsíthatja az agyad azon képességét, hogy megmondja az éhség és a jóllakottság közötti különbséget.

Vércukor tüskék

Mikor eszik, a tested megtöri az ételt két részre: a zsír és az energia. A zsír tárolódik, míg az energia a véráramba kerül, cukor formájában, hogy kiszolgálja a szerveket, és tartsa meg. Lehet, hogy reggel felugrik a tested, de a napi táplálkozás elmaradása súlyos cukorvesztést okoz. Lassú, fáradtnak, ingerlékenynek és nyugtalanítónak érzi magát, ami valószínűleg károsítja munkáját vagy iskolai teljesítményét. Továbbá, a rendszeres vércseppek és cseppek súlyos kockázatot jelentenek a cukorbetegség kialakulásához.