A barna rizs segít a zsír elvesztésében?

A barna rizs ízletes mellékételeket készít, és textúrát és dióféléket ízesít a zöldségételekhez, a levesekhez és a péphez. Miközben hatásköre alapvetően korlátozódik az ízlésre és a táplálkozásra, a barna rizs fogyasztása egyszerűen az egészséges élelmiszerek étkezésbe való beillesztésére. Ha teljes kiőrlésű gabonát fogyaszt, mint például a barna rizst, kiegyensúlyozott étrend részeként, és nem zsírt veszít el, az összes kalóriatartalmú fogyasztás a bűnös.

A barna rizs 1,6 g rostot ad 1/2-csésze adagban, 2,5 g fehérje és csak 0,9 g zsír mellett. A barna rizsnek nincs telített zsírja. A kiegyensúlyozott, csökkentett kalóriatartalmú étrend részeként a barna rizs egészséges tulajdonsága lehet a súlycsökkentési stratégiájának. De egyszerűen csak hozzáadni a barna rizst a diétához – vagy több barna rizst fogyasztani, mint a szokásos – nem a kulcs a testzsír elvesztéséhez.

Függetlenül attól, hogy mely ételeket kapja meg a kalóriáktól, ha több kalóriát vesz fel, mint az ég, a szervezet az extra kalóriákat zsírként tárolja. A barna rizs egy vagy több adagjának bevitele a diéta nélkül, anélkül, hogy csökkentené a teljes kalóriabevitelt, okozhat zsírt. 1 lb. zsírégetéshez 3500 kalóriát kell elfogyasztania, mint amennyit fogyaszt.

Ha aránytalanul sok kalóriatartalmú igényt elégítenek fel a gabonákkal, mint például a barna rizs, előfordulhat, hogy kihagyja a többi táplálkozási csoportból származó fontos tápanyagokat. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma azt ajánlja, hogy a felnőttek naponta 4-8 adag gabonát fogyasztanak napi kalóriatartalmuk alapján, 1 200-2 400 kalóriából. Mivel a teljes kiőrlésű gabonák nem kifinomultak – és ezért megőrzik eredeti tápértéküket – a gabona ajánlások teljesítésének előnyös módja a teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztása.

Bár a barna rizs nem a zsírégetés kulcsa, segíthet az étkezési rost igényeinek kielégítésében a kiegyensúlyozott étkezési terv részeként. Ha finomítja a részecskeméreteket, gyakrabban cseréli a finom szemcséket a teljes kiőrlésű szemcsékkel, és korlátozza a telített zsírt és a cukrot, akkor fogyás nélkül számíthat a kalóriákra. Ha nem, a kalória-cél 250 – 500 kalória kevesebb, mint a súlycsökkentési cél, akkor hatékonyabbá teheti erőfeszítéseit. A napi 30 perc vagy több napi edzés szintén növeli a zsírégető képességét. Mielőtt súlycsökkentési tervet kezdene, kérdezze meg kezelőorvosát, ha szív- vagy étrend-egészségügyi problémái vannak.

Táplálás

Égető testzsír

Barna rizs a táplálkozásban

szempontok