A klamidia gyógynövénye

A chlamydia gyakori szexuális úton terjedő fertőzés, amely visszafordíthatatlan szöveti károsodást okozhat, beleértve a női reproduktív szervek károsodását. A Centers for Disease Control és Prevention megjegyzi, hogy a chlamydia a leggyakrabban jelentett baktériumokkal kapcsolatos szexuális úton terjedő fertőzés az amerikaiak között, amely 2008-ban több mint 1,2 millió szexuális úton terjedő fertőzést jelentett. Egyes gyógynövénykészítmények hasznos kiegészítő terápiák a klamidia kezelésében. Azonban mindenképpen beszélnie kell a gyógynövényekkel és kockázatairól és előnyeiről orvosával.

A Chlamydia, a szexuális úton terjedő betegséget a Chlamydia trachomatis baktériumok okozzák. A National Center for Biotechnology Információk arról számolnak be, hogy a chlamydia fertőzés a leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség az amerikaiak körében. Ha több partnere van, akkor nagyobb a kockázata ennek a betegségnek a kialakulásában. A klamídiával kapcsolatos gyakori jelek és tünetek közé tartozik a vizelés során fellépő égő érzés, a végbélnyílás vagy a mentális elváltozás, valamint a pénisz vagy hüvely elvezetése.

A gyógynövény-gyógyszerek hasznosak lehetnek a klamidia kezelésében, bár néhány gyógynövényt szigorú tudományos vizsgálatoknak vetettek alá annak megállapítására, hogy mennyire hatékonyak ez a betegség. A táplálkozási gyógymódra vonatkozó receptben a táplálkozáskutató és a minősített táplálkozási tanácsadó, Phyllis A. Balch megjegyzi, hogy a következő gyógynövények segíthetnek a klamidia gyógyításában: astragalus, echinacea, goldenseal, pau d’arco és piros lóhere. Astragalus nem alkalmazható láz jelenlétében, míg az echinacea és goldenseal nem hosszabb ideig használható.

Az echinacea egy gyógynövényes gyógyszerkészítmény, amelyet a klamidia kezelésében más, hagyományos gyógymódokkal kombinálva lehet alkalmazni. Echinacea, megjegyzi, hogy Ed Smith, a gyógynövény és a “Therapeutic Herb Manual” szerzője immunrendszer-modulátornak és toniknak tekinthető, és történelmileg vér- és nyirokcsomóként használták fel. Ez a gyógynövény különösen hasznos lehet a gyengeséges immunrendszerhez kapcsolódó fertőzésekre vagy betegségekre való fogékonyság csökkentésében.

A chlamydia egy komoly egészségügyi probléma, amely számos egészségügyi szövődményhez vezethet, beleértve a cervix gyulladását a nőknél, valamint a húgycső gyulladását vagy urethritisét a férfiaknál. Ha nem kezelik, a klamidia nőgyógyászati ​​hatást okozhat egyes nőknél. Ha kifejleszti a klamódia jellegzetes tüneteit, ismerkedjen meg orvosával, hogy megfelelően diagnosztizáljon, és vizsgálja meg az összes lehetséges kezelési lehetőséget. A gyógynövények, bár általában biztonságosak és hasznosak, egyes személyekben nem kívánt mellékhatásokat okozhatnak.

Chlamydia

Hasznos gyógynövényes kezelések

Kiemelt Botanikus

lemondás