A kókuszolaj gyógyítja a hipotireózist?

A kókuszdióolaj a hipotireózis nevezetes gyógymódja, amely olyan kellemetlen tüneteket okoz, mint a súlygyarapodás, a letargia, a hideg érzékenység és a depresszió. Állítólag, a kókuszolaj egy bizonyos típusú zsírsavat tartalmaz, amely növeli az anyagcserét. Ugyanakkor az orvosi szakértők és az egészségügyi csalások megfigyelő csoportjai könyörögnek egymástól. A kókuszolajat az USA Food and Drug Administration nem engedélyezi a hypothyreosis kezelésére. Kérjük, beszéljen kezelőorvosával, mielőtt bárminemű kiegészítő vagy alternatív kezelést alkalmazna az egészségügyi problémák megoldására.

Hypothyreosis alapjai

A MayoClinic.com szerint a hipotireózis vagy az alulműködésű pajzsmirigy lassan alakul ki az évek során. A pajzsmirigy, egy kis pillangó alakú mirigy, amely éppen az Ámen alma alatt található, titrálja a hormonokat a tirozin, vagy a T4 és a triiodothyronine vagy a T-3. Az agyalapi mirigy az agyában diktálja, hogy ezeknek a hormonoknak mennyit szabadul fel, ha pajzsmirigyfunkciója alacsony, akkor pajzsmirigy-stimuláló hormont vagy TSH-t szabadít fel a mirigy stimulálására. A leggyakoribb típusú hypothyreosis egy autoimmun betegség, amelyet Hashimoto thyreoiditisnek neveznek, ami letiltja a pajzsmirigy T-4 és T-3 termelő képességét. A rák sugárkezelése, a pajzsmirigy sebészeti eltávolítása és a hyperthyreosis kezelése hipotireózist eredményezhet, valamint bizonyos gyógyszerek alkalmazásával. A hipotireózis bárkit is sújt, bár a MayoClinic.com azt mutatja, hogy az 50 évnél idősebb nőknél gyakoribb.

Kókuszolaj állítások

Számos könyvet publikáltak a szűz kókuszolaj erényeinek, mint természetes cure a cukorbetegségtől az élesztő fertőzésekig. A kókuszolaj zsírsavai állítólag serkentik a pajzsmirigy működését és súlycsökkenést okoznak. Dr. Stephen Barrett, az Országos Egészségügyi Csalás Elleni Szövetségének társalapítója, Joseph Mercola osteopathiás orvosra mutat rá, aki tájékoztató egészségügyi weboldalt indít, amely a szovjet kókuszolajat mint hipotireózist gyógyítja. A Mercola site számos személyes beszámolót tartalmaz azokról az egyénekről, akik azt állítják, hogy a hypothyreosis elhagyta a kókuszolajat. Egyesek jelzik, hogy abbahagyták a hagyományos gyógyszereket a hypothyreosis miatt. Az Egyesült Államok Élelmiszer-és Gyógyszer-Igazgatósága három alkalommal figyelmeztette a Mercolát, hogy hagyja abba a terápiás igényeket a webhelyén előállított termékekkel kapcsolatban, beleértve a kókuszolajat is.

Szakértői Insight

Mayo Clinic Endocrinologist Dr. Todd B. Nippoldt állítja, hogy a kókuszolaj nem képes gyógyítani a hypothyreosisot. Azt is jelzi, hogy nincs olyan étrend, amely a hypothyreosist kezeli. A New York Times, a molekuláris biológus, Dr. Daniel Hwang, a Kaliforniai Egyetem professzora által közzétett, 2011. márciusában megjelent cikk szerint Davis nem mutatott olyan kutatást, amely arra utalna, hogy a kókuszolaj megfelel az egészségre vonatkozó állítások bármelyikének.

Bízz a doktorban

Óvakodjunk a csoda termékekről, beleértve az étrend-kiegészítőket és különleges ételeket is, amelyek állítólag számos betegséget gyógyítanak. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság, a kormányzati ügynökség megbízott azzal, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a marketingesek nem vonzanak téged a hamis vagy félrevezető állítások használatával, jelzi, hogy ez az egészségügyi csalás fémjelzi. Esetleg jó, hogy egy termék megvásárlására ösztönöz, hogy a gyártó vagy a webhely tulajdonosa gazdagodjon. A hipotireózist általában szintetikus pajzsmirigy-hormonpótlással kezelik, amelyet az orvos által előírt gyógyszer levotiroxinnak neveznek. Ha a hypothyreosis tünetei vannak, ne hagyatkozzanak a kókuszolajra, hogy gyógyozzon. Találkozzon egy megbeszéléssel a kezelőorvosával.