A zöldségek tartalmaznak zsírt?

A vaj, az olajok, a sült ételek és a zsíros húsok mind különböző mennyiségű zsírt tartalmaznak, és meglepő módon, így néhány zöldséget is. A zsírok mennyisége a zöld kalóriatartalmú zsírokhoz képest nagy kalóriatartalmú, magas zsírtartalmú ételekben tükröződik, de ha megfigyeli, hogy hány zsírtartalmat fogyaszt a nap folyamán, megtudhatja, hogy mely zöldségek vannak zsírral, akkor pontosan meg tudja becsülni a zsírbevitelét.

Zsírkövetelmény

A zöldségekben megtalálható zsír segít teljes egészében kielégíteni a zsírszükségletet. A húskészítménnyel ellentétben, amely jelentős mennyiségű telített zsírral rendelkezik, a legtöbb zöldségben elsősorban a többszörösen telítetlen vagy többszörösen telítetlen zsírok. Naponta legalább 20 százalék kalóriát kell szednie a zsírból, és az amerikaiak 2010-es táplálkozási irányelvei azt javasolják, hogy naponta akár 35 százalék kalóriát is fogyasszon a zsírból. Minden gramm zsír kilenc kalóriát tartalmaz. A 2000 kalóriás étrendben 35 százalék zsír 700 kalória vagy 65 gramm zsír. Például a reggeli tartalmazhat 12 gramm zsírt, 26 grammos ebédet és 27 gramm vacsorát. Határozza meg a napi telített zsír bevitelét 20 grammra, és kapja meg a fennmaradó 45 grammot egészséges, egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírokból.

Borsó, lencse és bab

A borsó, a lencse és a bab tartalmaz minden zsírt. A szójababok a legsúlyosabban tartalmazzák a hüvelyesek családját, 1 csésze zöld, 11,52 gramm, vagy kalóriájának 41 százaléka a zsírból. A szójababban lévő zsír 90 százalék egészséges zsírok, és körülbelül 1 százalék telített zsírok. A vesebab 1,54 gramm zsírt tartalmaz poháronként, a fekete bab 0,9 gramm zsírt és a nagy északi bab 0,8 gramm 1 főtt csészében. A főzött lencse 0,8 gramm zsírt tartalmaz poháronként, és 1 csésze főtt borsó átlagosan 0,6 gramm zsírt tartalmaz. A borsó, a lencsék és a babok nyers mennyiségű telített zsírt tartalmaznak, míg a zsírok többsége többszörösen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírokból származik.

Zöld zöldségek

A legtöbb zöld zöldség kis mennyiségű zsírt tartalmaz. A káposzta mindössze 0,07 gramm zsírt tartalmaz poháronként, vagyis a 18 kalóriának 3 százalékát. A karfiol és a brokkoli mindegyike kb. 0,3 gramm zsírt tartalmaz poháronként, ami körülbelül az összes kalóriának körülbelül 10 százalékát teszi ki. A zsír meghaladja a 90 százalékos egészséges zsírt, és csak egy nyom a zsírból származik a telített zsír. A spenót, a kollard zöld és a répaszelet mind tartalmaz zsírt, spenótban 0,12 gramm / csésze, és a zöldek körülbelül 0,17 gramm / csésze. Egy csésze apróra vágott, hámozatlan cukkini 0,4 gramm zsírt tartalmaz, amelyből 75 százalék az egészséges zsírok, és 25 százalék telített zsírból áll. Egy csésze uborka 0,12 gramm zsírt tartalmaz.

Egyéb zöldségek

A paradicsom kis mennyiségű zsírt tartalmaz. Egy csésze apróra vágott vagy szeletelt paradicsom csak 0,36 gramm zsírt tartalmaz. A paradicsom zsírja elsősorban egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakból származik. Kukorica és fehér burgonya, mind keményítőtartalmú zöldségek 2,23 gramm és 0,21 gramm adagonként. A téli squash, például a butternut squash 0,18 gramm zsírt tartalmaz, és 1 csésze főtt tökében 0,17 gramm zsírt tartalmaz. A keményítőtartalmú zsírok elsősorban az egészséges zsírokból származnak, így mindegyikük jó, tápláló választás.