Az aszpirin szedése vörös foltokat okoz a bőr alatt?

A bőr alatti vérzés különféle módokon fordulhat elő, vagy apró piros pontokat képezve, amelyek petechia vagy nagyobb sík területek, amelyek lila, purpura néven fordulnak el. Ha a bőr alatt a vérzés túlzott, a vastag bőrfelület nagy területét ecchymosisnak nevezik. Amikor a vérzés petechia alakul ki, hibás lehet a kiütés. Az aszpirin vér vékonyabb, és más hasonló gyógyszerekkel együtt kapillárisokat is okozhat a bőr alatt, ami vérzést okozhat. Az esetleges tartós vérzést, mely a bőröd alatt fordul elő, orvosa meg kell vizsgálnia.

Vérhígítók

Rendszeresen alkalmazzák a vér alvadásgátló gyógyszereket, amelyek segítenek csökkenteni a szívrohamok és a stroke előfordulási gyakoriságát. Bizonyos esetekben a vérsejtek összegyűlnek az artériákban, és vérrögök képződnek, amelyek gyakran kialakulnak a stroke-okra. Sok ember vemhígítót, például warfarint, heoparint vagy aspirint alkalmaz, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésére. Bárki, aki vérhígító gyógyszereket, aszpirint és bizonyos vérhígító gyógynövényeket, mint például a kurkuma vagy a gyömbér, vérzést és vérzést kockáztat a bőr alá.

Öregedő bőr

Az idősek különösen veszélyeztetik a vérzést, mert a bőr egyre vékonyabbá, kevésbé hajlékonyabbá és érzékenyebbé válik az emberek életkorában. Mivel a bőr alatti zsírtartalom korral csökken, a bőr rugalmassága, valamint a mögöttes szövetek védelme és párnázottsága csökken. Ezek a bőrminőségben bekövetkezett változások és a napfénynek való kitettség miatt a bőrben lévő kis erek szakadhatnak meg, és a bőrön át szivároghatnak. Ezenkívül a böfögés vagy a húzás a vérzést és a váratlan vérzést okozhatja. Ha szedik az aszpirint, növeli a bőr alatti vagy a bőr alatti vérzés valószínűségét.

A bőr alatti vérzés egyéb okai

A vér alatti vérzés egyéb okai az allergiák, autoimmun betegségek, leukémia, vasculitis vagy az erek gyulladása, kemoterápia és sugárkezelés, trombocitopénia, alultápláltság, vitaminhiány és szeptikémia. Azok a személyek, akik hajlamosak ezekre a betegségekre, nem szedhetik az aszpirint anélkül, hogy orvosával konzultálnának.

Következtetés

Az aszpirin széles körben használt gyógyszer sok alkalmazással. Ez elsősorban fájdalomcsillapító és a pulton keresztül elérhető. Az aszpirint sok más gyógyszerrel kombinálva javítják a fájdalomcsillapító tulajdonságokat. Néhány orvos kis dózisú bébi-aszpirint ír elő olyan egyének számára, akiknél fennáll a kardiovaszkuláris betegség kockázata. A legtöbb esetben az aszpirin nem okoz mellékhatásokat a Drugs.com szerint, azonban súlyos allergiás reakciókat okozhat, beleértve az ajkak, a nyelv és a torok duzzadását, kiütéseket és anafilaxiás reakciókat, valamint a vérzést. Mindig konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármilyen krónikus állapotot alkalmazni szeretne. Ha vérzést tapasztal, azonnal hagyja abba.