Concerta vs. növényi jogorvoslatok

A Concerta vagy a metilfenidát receptre szánt stimuláns gyógyszer, amely az agy kémiai aktivitásának szabályozásában működik. Általában figyelemhiányos rendellenességek kezelésére alkalmazzák, bár egyes orvosok előírhatják az off-label alkalmazást olyan állapotok esetén, mint a klinikai depresszió. Elsődleges célja az ösztönzés figyelmességének mérése, az impulzivitás csökkentése és a hiperaktivitás csökkentése.

Concerta mellékhatások

A Concerta pszicho-stimuláló szer. Kaiser Permanente “Drug Encyclopedia” szerint a serkentő gyógyszerekkel való visszaélés vagy visszaélés súlyos vagy akár végzetes mellékhatásokat okozhat. Szabálytalan szívveréseket, veszélyesen magas vérnyomást, hangulati instabilitást, megváltozott hangulatot, kábítószer-toleranciát, drogfüggést okozhat, és abnormális viselkedéshez vezethet. A Concerta-t meg kell szűkíteni, nem pedig hirtelen megállítani, hogy elkerülje az elvonási tüneteket vagy a mellékhatásokat. Bár mellékhatásai vannak a gyógyszer szedéséhez, nem feltétlenül lehet a gyógynövényekkel egyenértékű gyógyszerkészítményre váltani. Az engedéllyel rendelkező pszichiáter felsorolhatja az opciókat, és javaslatokat tehet arra vonatkozóan, hogy milyen lépéseket kell tenni az egyéni igények kielégítésére.

Orbáncfű

A St. John’s wort vagy a Hypericum perforatum egy olyan növény, amely Európában, Észak-Afrikában és Nyugat-Ázsiában őshonos. Korábban az ókori Görögországból származó neurológiai állapotok kezelésére alkalmazták. Bár a depresszió tünetei és a figyelemhiány miatt népszerű, a Nemzeti Kiegészítő és Alternatív Medicina Központ azt sugallja, hogy a hiperaktivitással rendelkezők számára nem lehet előnyös. A jelentések szerint a kutatók felfedezték, hogy a St. John’s wort nem jobban teljesített, mint egy placebo. A St. John’s sertés mellékhatásai közé tartozik a fokozott érzékenység a napfényre, a szédülésre, a gasztrointesztinális zavargásra, a fáradtságra, a fejfájásra, a szájszárazságra, a fáradtságra és a szexuális diszfunkcióra.

Ginkgo biloba

A ginkgo biloba a hagyományos kínai orvosláshoz tartozó gyógynövény. Évszázadok óta használják a mentális fáradtság leküzdésére és a memória, koncentráció, szorongás, stressz és hangulati rendellenességek javítására. A Group Health azt állítja, hogy a ginkgo biloba előnyös lehet az agy vérellátottságának javításában, a gyulladás csökkentésében és az antioxidánsként való működésben. A kutatások azonban hiányoznak abban a tekintetben, hogy a ginkgo bilobát a figyelemhiány kezelésére lehetne használni. A Ginkgo biloba fokozott vérzést okozhat sérülés vagy műtét során, és nem szabad vérhígító gyógyszerekkel, például warfarinnal együtt szedni.

Panax ginseng

A Panax ginseng a hagyományos kínai orvosláshoz tartozó gyógynövény. Évszázadok óta használják a koncentráció, a memória, az állóképesség és az állóképesség kezelésére. A Medline Plus felsorolja a Panax ginzenget, amely valószínűleg hatásos a gondolkodás és a memóriahiány kezelésére, beleértve a középkorú felnőtt matematikai készségeket, absztrakt gondolkodást és reakcióidő-fejlesztéseket. A kivonat kimutatták, hogy hatékonyan javítja a 38 és 66 év közötti, egészséges egyének közötti memória feladatokat. A Panax ginseng alkalmazását kísérő mellékhatások közé tartoznak az álmatlanság, a menstruációs problémák, az emlő fájdalmai, a gyors szívverés, Magas vagy alacsony vérnyomás, fejfájás, étvágytalanság, hasmenés, viszketés, kiütés, szédülés, megváltozott hangulat és hüvelyi vérzés. Ritkán jelentettek Stevens-Johnson-szindrómát, májkárosodást és allergiás reakciókat is. Ne alkalmazza a Panax ginzenget orvosa jóváhagyása nélkül.