Cozymel táplálkozási információi

A Cozymel kínál Tex-Mex élelmiszereket különböző helyszíneken Texasban, Kaliforniában, Arkansasban, Tennessee-ben, Illinois-ban és New York-ban. Ha figyeled a derékpántodat, akkor egy kis stratégiai megrendelésre lesz szüksége, hogy a zsírt, a kalóriákat és a nátriumot kontroll alatt tartsa. A rost, a rostos húsok és a zöldségeket tartalmazó feketebabból származó rost és fehérje előnyös lehet, ha bölcsen választja és nem tartja be a kombinált lemezek rendelését.

Természetesen találsz tacót a Cozymel-ben. Ha zsíros és kalóriát figyelsz, válaszd a puha liszthulladékot a ropogós kukoricán. A ropogós tacos valószínűleg mély sült, ami növeli a zsír- és kalóriabevitelt. Nézd meg, hogy hány kagylót adnak hozzá a nagy taco salátaért ugyanezen okból, javasolja az “American Dietetic Association Complete Food and Nutrition Guide”, Roberta Larson Duyff. A tipikus taco saláta 410 kalóriát és 20 g zsírt tartalmaz. A Cozymel számos salátát kínál, amelyek nélkül a nagy héj nélkül érkeznek, például az ahi tuna spenót saláta és a roston sült csirke saláta. Kérdezd meg az oldalán a kötszereket és a tortilla szalagokat – vagy hagyd őket teljesen át – a kalóriák és a zsírok megmentésére. Kérje továbbá a sajt fél részét vagy sem.

Grillezett és keverjük meg a sült ételeket jobban szolgálni, mint a mély sült vagy sötétített sajt. A fentiekből kifolyólag néhány mexikói étterem hamisít a fajitákban, és a Cozymel sem kivétel. A menüben a csirke, a steak és a fajitas garnélarák közül választhat. Ha kalóriát figyelsz, a garnélarák lehet a legjobban a 160 kalóriával töltött tálcánként. A tipikus garnéla fajita 37 g szénhidrátot, 4 g zsírt és 11 g fehérjét tartalmaz. A csirke fajiták körülbelül 276 kalóriát tartalmaznak, de magasabb fehérjetartalmúak. Te kapsz 6,7 g zsírt, 21,1 g szénhidrátot és 29,8 g fehérjét. A steak fajiták 310 kalóriát tartalmaznak, 45 g szénhidrátot, 8 g zsírt és 24 g fehérjét. Duyff azt tanácsolja a fajiták, a tamales és a grillezett ételek, mint a Cozymel carne asada vagy a pollo poblano tostadas és chimichangas.

A Cozymel ételeinek nagy része a tejföllel és a guacamollal jön. Kérdezze meg őket az oldalon vagy hagyja el őket, hogy további zsírt és kalóriát takarítson meg, de menj előre, és töltsön be a paradicsomalapú salsa-ra, amely gazdag C- és A-vitaminnal, zsírmentes és kalóriát tartalmaz, javasolja Duyff. Egy tbsp. A tejföl 97 kalóriát és 2,37 g zsírt tartalmaz. A guacamole ugyanolyan méretű, 30 kalóriát és 1,15 g zsírt tartalmaz. Ezzel szemben 1 evőkanál. A salsa négy kalóriát és 0,3 g zsírt tartalmaz. A Cozymel számos paradicsomalapú salátát kínál, többek között ancho chilie, ranchero, verde és chipotle pico.

Vigyázz a nátriumra a Tex-Mex választásaival a Cozymel-ben. Például a csülök flautas, néha taquitos, valószínűleg 656 mg nátriumot tartalmaz. Még a látszólag egészséges taco saláta valószínűleg 311 mg nátriumot tartalmaz. Hagyja a sót a margarita peremén, és vegye fel a fekete babot a felszeletelt bab fölé, hogy csökkentse a nátrium bevitelét. A refried babok egyedül 535 mg nátriumot tartalmaznak fél pohárban. Ezzel szemben a rizs és a fekete bab együttese körülbelül 307 mg.

Taco és Salad Tippek

Grillezett élelmiszer

Köretek

Nátrium