Családi dinamikát és hiperkritikus viselkedést

A gyermekeket a család dinamikája befolyásolja. Amikor egy gyermek túlságosan kritikus környezetben nő fel, káros hatással lehet a pszichére. A túl kritikus szülők érezhetik magukat, hogy csak a gyermekeiket igyekeznek tenni, hogy mindent megtegyenek, de valójában a kritikus viselkedés negatív családi dinamikához vezet. Mindennek hatása van a gyermek kreativitási szintjétől az önbecsülésig. Sokféle módon ösztönözheti a gyermeket, hogy tegyen meg minden tőle telhetőt anélkül, hogy túlságosan kritikus lenne. A szülőknek pozitív, felemelő módon kell keresniük az egészséges családot.

perfekcionizmus

A szülők ma magasabb társadalmi státuszt találnak a gyermekek sikerében. Ez olyan családi dinamikát teremt, amelyben a gyermek várhatóan irreális szinten fog teljesülni. A pszichológia Ma rávilágít a tökéletességre törekvő kérdésekre. A “Perfekcionizmus buktatói” című cikk szerint a perfekcionizmus csökkenti a kreativitást, az innovációt és a gyermek kockázati vágyát. A túlságosan kritikus szülőknél felnevelt gyermek fél a sikertelenül és csalódást okoz a szülei számára. A pszichológia ma szerint a túlságosan kritikus szülők által a gyermek számára el nem érhető várakozások csak negatív belső párbeszédének növelésére szolgálnak.

Szorongás

Egy kis szorongás a gyermekben normális. Amikor a gyermek olyan szorongásos érzést tapasztal, amely gátolja az életét, ez jelzi a problémát. A szorongásos gyermekek site-e szerint a gyermeknek szerető, megnyugtató környezetre van szüksége a szorongásos problémák kezelésére. A túl kritikus szülők csak arra szolgálnak, hogy fokozzák a gyermek stresszét és szorongását. A site azt mondja, hogy egy gyermek depresszió, vagy akár mentális betegség kialakulhat, ha a szorongás kérdéseit nem kezelik egészséges módon. A szorongásos problémákkal küzdõ gyermeknek szülõi útmutatásra van szüksége, amely nem tartalmazza a stresszes kritikát, és minden mûvelet második kitalálását. A szorongással küzdő gyermekek rámutatnak arra, hogy a szorongással foglalkozó munka családi probléma, nemcsak a gyermek kérdése.

Feltétel nélküli szeretet

A hypercritical szülőképesség azt eredményezheti, hogy egy gyermek érzi, hogy szülei szeretetét kell keresnie. Dr. Benzion Sorotzkin, pszichoterapeuta, azt állítja, hogy egy túlzottan kritikus szülõvel rendelkezõ gyermek felnõ az érzése, hogy elég ahhoz, hogy szülõi szeretetét szerezzen. A kritikus családi környezet negatív jellege miatt a gyermek úgy érzi, hogy nem kap feltétel nélküli szeretetet. Sorotzkin elmagyarázza, hogy egy egészséges otthonban a gyermek tudja, hogy szeretik őket, még akkor is, ha nem felelnek meg a szülei normáinak. Tudja, hogy a szerelem nem kapcsolódik a teljesítményhez. A hypercritical háztartásokban egy gyermek nő fel, hogy a szülői szerelem valami, ami lógott, mint egy sárgarépa egy zsinóron, és amíg nem elég ahhoz, hogy keresni, nem szereti. Sorotzkin azt mondja, hogy ez utóbbit az önbecsülés, a negatív szülői kapcsolatok és a perfekcionizmus későbbi kérdéseihez vezetheti.

Önbecsülés

A gyermekek önbecsülést fejlesztenek, ahogy nőnek és megtanulják értékelni magukat. A Kids Health szerint a gyermek, aki túlságosan kritikus környezetben él, átemeli a kritikus párbeszédet, amit a szüleitől hall. Ez csökkenti az önbecsülést, és depresszióhoz vezethet, mondja a Kids Health. A gyermekek egészségügyi helyszíne azt tanácsolja a szülőknek, hogy támogassák és táplálják a gyermekeket. A gyermek, aki megtanulja szeretni és elfogadni magát, még akkor is, ha nem sikerül, egészséges önbecsülést fog kifejleszteni. A gyermeknek szüleitől kell látnia, hogy még akkor is, ha nem tökéletes, méltó és szeretett. Ez segít neki abban, hogy hisz magában, és növelje önbecsülését.