Fül piercing és sport

Az áttört fülű gyermekeknek és felnőtteknek különös óvintézkedéseket kell tenniük sportolás közben. Különösen a piercing utáni első hónapokban a fülek érzékenyek a károsodásra és fertőzésre. A gyermekgyógyász William Sears azt javasolja, hogy a szülők ne fújják be gyermekük füleit, amíg a gyermek nem tud kompetens módon gondoskodni a füleiről. Az áttört fülű felnőtteknek is óvatosnak kell lenniük a súlyos sérülések elkerülése érdekében.

Piercing Pains

A füllyukasztás komoly kockázatot jelent, ha az ember sportol. A fül vagy az arc – még egy könnyű is – a fülpárnákat a fül mögött a fej és a nyak bőrére fújhatja, súlyos sérüléseket okozva. A húzás, a húzás és a futás a fülhullámokból és a környező bőrfelületekből húzhatja a csapokat, mondja William Sears gyermekorvos. Ez a sérülés rendkívül fájdalmas, és állandó hegeket hagyhat.

Fertőző kérdések

Az újonnan áttört fülek nagyon érzékenyek a fertőzésekre, mivel a test a nyílt sebet a Sears szerint kezeli. A sportok több kórokozót mutatnak ki a szoros fizikai érintkezés és a csökkenés valószínűsége miatt. A piszok, a verejték és más anyagok sportban való expozíciója újonnan áttört füleket okozhat. Miután a lyukak tökéletesen meggyógyultak, a fülek kevésbé fertőzöttek lesznek, de kerülniük kell a fülbevalók viselését a sport során.

Mikor kell a füled elszúrni?

Várja meg, amíg a sportszezon vége, hogy a füled átszúródott. Miután a füled átszúródott, a szegecseknek négy-hat hétig kell maradniuk. Mert amikor eltávolítod őket sportolásra, a lyukak közeledhetnek. Ha a közelmúltban átszúrta a füled, és egyébként sportot tervez, óvintézkedéseket kell tennie a fej és a fülek biztonságának megőrzésére. Helyezzen habszivacsot a fülbevaló hegyes hátára, és használjon szalagot vagy gézöt, hogy a fülbevalókat a helyén tartsa. A legjobb stratégia, persze, hogy távolítsa el a fülbevalókat, és próbálja meg piercing újra később.

Hogyan kell gondoskodni a piercingjeiről

A fülpiercingek legbiztonságosabb fémjei általában arany és titán, amelyek valószínűleg nem okoznak allergiás reakciókat vagy fertőzések. Négy-hat héttel a piercing után elkezdheti eltávolítani a fülbevalókat, és naponta tisztítani az oszlopokat alkohollal vagy sóoldattal. Ha duzzadt vagy gyulladt füled van, forduljon orvosához és kerülje a fülbevaló viselését, amíg a gyulladás el nem tűnik.