Gyakorolja a méhnyak kitágítását

Gyakorlat gyakran jó állapotnak számít, ha terhes vagy. Ez nem csak a terhességgel kapcsolatos számos kellemetlenséget csökkenti, mint például a puffadás, a fáradtság, a székrekedés, a hátfájás és az álmatlanság, de hosszú távon is javítja a hangulatot, az állóképességet és az erőt. Valójában sok nő jobban képes megbirkózni a munkaerővel a rendszeres testmozgás eredményeként. Ez nem az, hogy bizonyos korlátozások nem léteznek, amíg terhes vagy, de az a gondolat, hogy a testmozgás segíthet a méhnyak kitágításában, inkább mítoszról van szó, mint bármi mástól.

Úgy tűnik, hogy a gyaloglás az egyetlen lehetséges előny. De ez a mozgásforma nem fog ténylegesen indukálni a munkát, vagy nem okozza a méhnyak kitágulását. Ehelyett néha elősegítheti a munkaerő gyorsaságát. Dr. William Camann, a Brigham Obstetric Anesthesia igazgatója és a Harvard Orvostudományi Nõkórház igazgatója szerint a nõk, akik felkelnek és mozognak a munka során, hajlamosak könnyebb idõt tölteni a munkájukkal, mint azok, akik továbbra is fekszenek.

A gyaloglás és a könnyű munka közötti korreláció azonban inkább egy “csirke- vagy tojás” forgatókönyv. Nehéz meghatározni, hogy melyik volt először. Függetlenül attól, hogy a munka során a gyaloglás megkönnyítette-e a munkát, vagy megkönnyítette a munkát, hogy a nők felkeltsék és mozogjanak a munka során, még mindig vitatható. Ha az orvos megadja az OK-t, nyugodtan kelj fel, és sétáljon ki annak előnyeiért.

Ez arra enged következtetni, hogy miért kell néhány nőnek korlátozni tevékenységük szintjét. A terhesség során tapasztalt legtöbb gyakorlási korlátozás jellemzően a szülés előtti szövődményekhez vezet. Ha a terhesség normális, orvosa valószínűleg nem fogja kérni, hogy csökkentse a fizikai aktivitás szintjét, hogy megőrizze a méhnyak kitágulását. Olyan dolgok, mint a preeclampsia, a koraszületi munka vagy a hüvelyi vérzés, mind vezethetnek korlátozásokhoz a gyakorlatban, az amerikai kongresszus a szülészek és nőgyógyászok. De ezek a feltételek, nem pedig a dilation valószínűsége, vagyis az Ön választott atlétikai törekvéséből. Például a preeclampsia, amely terhességgel kiváltott magas vérnyomás, korlátozhatja a placentán található véráramlást, vagy akár a placentánál is felléphet.

Még akkor is, ha nincsenek prenatális szövődmények, bizonyos tevékenységek gyakran korlátozottak a terhesség alatt. De hasonlóan a szövődményekhez, ezek a korlátozások nem fordulnak körül a méhnyak kitágulására. Inkább az üldözés vagy sérülés valószínűségét vonják maguk után, ami károsíthatja Önt vagy a gyermeket. A nagy hatású aerobik az egyik gyakoribb gyakorlási korlátozás, magyarázza az American Terhességi Szövetség. Mivel a súlypontja megváltozott, az ugró és hirtelen mozgások elviselhetik az egyensúlyt, és csökkenhet. Kerülje el a jégkorcsolyát, görkorcsolyát, sílesiklást és más olyan tevékenységeket, amelyek növelik a leesés valószínűségét. Mint mindig, beszélje meg kezelőorvosával, mielőtt bármilyen típusú fizikai aktivitásba bekapcsolódna, különösen akkor, ha új vagy a törekvés.

gyalogló

Bizonyíték

szövődmények

korlátozások