Gyógynövény-gyógyszerek az epstein-barr-szindrómához

Az Epstein-Barr egy vírus, és a mononukleózis vagy mononukleózis elsődleges forrása. Az Egyesült Államokban a felnőttek közel 90 százaléka rendelkezik antitestekkel, amelyek a Princeton Egyetem szerint immunitást biztosítanak a betegségnek. Az Epstein-Barr-szindróma nagyon fertőző, ami elsősorban tizenéveseket és főiskolai hallgatókat érint. Különböző gyógynövények hasznos lehet Epstein-Barr-szindróma kezelésében, azonban a gyógynövények is okozhatnak mellékhatásokat vagy zavarhatják más gyógyszereket. Kérjen tanácsot egy egészségügyi szakemberrel, mielőtt a monofunkciót gyógynövényekkel kezelné.

Gyakran a “csókos betegség” -nek nevezik, mivel a szexuálisan aktív fiatal felnőttek fertőzőképességét és előfordulását okozzák, a mono nyálon keresztül terjed. Bizonyos jellemzői, mint például az extrém gyengeség és fáradtság, duzzadt mirigyek és rossz közérzet. Továbbá torokfájás, láz, étvágytalanság, izomfájdalom és duzzadt lép léphet fel. Az Epstein-Barr-szindróma több hónapig is tarthat, otthon tartva az ágyban, és nem képes folytatni a napi tevékenységeket. A Princeton Egyetem szerint nem reagál antibiotikumokra.

A Harvard School of Public Health 2010. március 4-i sajtóközleményében megjegyezte, hogy az “Annals of Neurology” online folyóirat arról számolt be, hogy az Epstein-Barr vírus szerepet játszik a sclerosis multiplexben vagy az MS-ben. A krónikus degeneratív idegrendszeri betegség gyakoribb a nőknél, mint a férfiaknál, és gyakran halálos kimenetelűek, teszi hozzá Harvard. Az Epstein-Barr az egyik herpeszvírus, amelyre nincs hatékony hagyományos orvosi kezelés. A vizsgálat eredményei szerint a MS kockázata szignifikáns azok között, akik mono- vagy Epstein-Barr vírussal rendelkeztek.

Az Astragalust a kínai orvoslásban használják az immunrendszer fokozására és a fertőzés elleni küzdelemre. Ismert, hogy anti-virális tulajdonságai vannak a University of Maryland Medical Center szerint, azonban nincs olyan vizsgálat, amely arra utalna, hogy hatékony lenne az Epstein-Barr vírus kezelésében. Az anekdotikus bizonyítékok azt mutatják, hogy hatékonysága védelmezi a szervezetet a betegségek ellen magas antioxidáns szintje miatt. Az anti-vírus tulajdonságokkal együtt az astragalust gyulladásgátló szerekként is ismerik, amelyek hasznosak lehetnek a testfájdalmak mono- vagy MS-csökkentésével. Az Astragalus kimutatták, hogy gyorsítja a gyógyulást és erősíti az immunrendszert a kemoterápiával és sugárzással kezelt betegeknél, ami hatékonyságának lehetőségét biztosítja a mono kezelésére. Az Astragalust gyakran kombinálják a növényi tonikban más erőteljes vírusellenes gyógynövényekkel, és a vírusfertőzések elleni küzdelemre használják, mint az Epstein-Barr. Önmagában vagy más gyógynövényekkel kombinálva készíthető. Az ajánlott adag 250 mg-500 mg, naponta 3-4 alkalommal, az UMMC szerint. Nincsenek komoly mellékhatások, de más gyógyszerekkel való kölcsönhatás esetén. Forduljon egészségügyi szakemberhez a kezelésre vonatkozó iránymutatások alapján.

Az Echinacea egy másik gyógynövény, amelyet az immunrendszer fokozására és a betegség elleni küzdelemre használnak az UMMC szerint. Anti-vírusos, antibakteriális és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, és évszázadok óta használják a vérre ható betegségek kezelésére, mint például a cellulitis, a vörösvértest, a vérmérgezés és a szifilisz. Az anti-vírus tulajdonságai mellett az echinacea gyulladáscsökkentő hatású is, ami csökkenti a fájdalmat és a duzzanatot. Az echinacea sokféle formában jön, mind folyékony, mind pedig por alakú, de az összes márka nem egyenlő a hatalmukban. Fontos, hogy csak elismert márkákat vásároljon jó hírű eladóktól. Az Epstein-Barr vírus kezelésére javasolt adag 900 mg naponta, 5-8 napig, az UMMC szerint. Az Echinacea okozhat mellékhatásokat, vagy kölcsönhatásba léphet más gyógyszerekkel. Ha Ön autoimmun betegségben, májbetegségben, cukorbetegségben, MS-ben, tuberkulózisban vagy leukémiában szenved, ne használjon echinaceát, hacsak nem az egészségügyi szakember felügyelete alatt áll, aki ismeri az ügyet és az echinaceát.

Jellemzők

Szklerózis multiplex

Ugrócsont

Echinacea