Kreatin a baj alvásért

A kreatin a leggyakrabban használt táplálékkiegészítő. Bár a kreatint nem használják arra, hogy jobban aludjanak, kapcsolódás van a kiegészítés és az alvási szokások között. A minőségi alvás fontos összetevője az általános egészségi állapotnak, így a többit megtanulhatod, hogy lépéseket tegyen, hogy megtalálja a pihenés hatékony módját.

Alvászavar

Ha nehéz aludni, aludni vagy ébredni túl korán reggel minden olyan probléma, amely hatással van az alvásra. MedlinePlus szerint az Országos Egészségügyi Intézetek honlapján a felnőttek mintegy 10 százaléka krónikus alvási problémákkal szembesül. A jó minőségű alvás hiánya bonyodalmakhoz vezethet, koncentrálódhat, ingerlékenységet és nem képes a normális működésre a nap folyamán. Az alvászavarokat számos tényező okozhatja, többek között a stressz, a bánat, a jet lag, a kábítószer vagy a narkotikum, az alkoholfogyasztás, a túlzott ingerlés lefekvéskor, a gyógyszerek változása, bizonyos betegségek és betegségek.

A kreatin

A kreatin olyan kiegészítés, amelyet a rövidtávú és intenzív edzéshez szükséges edzés javítására használnak. A kiegészítést a kreatin hiányosságainak kezelésére is használják. A kreatint a szervezetben állítják elő, és természetesen előfordul bizonyos élelmiszerekben, például húsban és halban. A kutatások azt mutatják, hogy a kreatin hasznos lehet más állapotok és rendellenességek szempontjából, bár több kutatásra van szükség a hatékonyság bizonyításához. A kiegészítés hatásos lehet az izomrendellenességek, az öregedő bőr és a koleszterinszint csökkentésére. Azt is vizsgálták, hogy hasznos-e neurodegeneratív rendellenességek kezelésére, például a Parkinson-kór vagy a Huntington-kór kezelésére.

kapcsolatok

A kreatin nem támogatja a jobb alvást, és alváskeltő segédeszközként nem írják elő. Egy “Fiziológia és viselkedés” című 2007-es tanulmány szerint a kreatin használata javíthatja a sportteljesítményt az alváshiányban szenvedő betegeken. A 2011-es tanulmány a “Journal of the International Society of Sports Nutrition” című tanulmányában hasonló eredményeket talált. A kreatin és az alvás közötti kapcsolat 2006-ban jelent meg a “mellkasban”. A folyóirat megállapítja, hogy az alvási apnoe – olyan rendellenesség, amely miatt egy személy rövid, önként leállt alvás közben lélegezni – emeli a test kreatinszintjét.

szempontok

Ne szedje a kreatint anélkül, hogy először beszélne orvosával. A kiegészítés kölcsönhatásba léphet a többi gyógyszerrel vagy kiegészítéssel. Bizonyos mellékhatások, mint a gyomor-bélrendszeri felborulás, dehidráció és izomgörcsök, előfordulhatnak, ha a kreatint kiegészítő formában szedik. Ha rendszeresen alszanak alvás közben, hívjon orvoshoz. Segíthet azonosítani, mi okozza az alvási nehézségeket és a legjobb módja annak, hogy javítsa az alvás minőségét.