Olyan élelmiszerek, amelyek növelik a gyomorzsírt

A felesleges hasi zsír több problémát okoz, mint hogy nehezen illeszkedik a kedvenc farmerjébe. Kétféle – zsigeri, amely körülveszi a hasi szerveket, és szubkután, amely a hasfal és a bőr között van. A zsigeri zsír növelheti a súlyos betegségek kockázatát, mondja a Harvard Egészségügyi Kiadványok, beleértve a szívbetegségeket is. Bár egy adott élelmiszer nem növelheti a hasi zsírt, túl sok kalóriát fogyaszt a rossz ételekből. Rutinszerű gyakorlása és az ilyen élelmiszerekben korlátozott egészséges táplálkozás segíthet megtartani a fontokat a derékvonalon és ezeknek az egészségügyi kockázatoknak.

A finomított szemek azok, amelyeket a feldolgozás során értékes tápanyagtartalmakról csíptek meg, ami kevésbé zsíros, kevésbé tápláló ételeket eredményezett. A 2012-es “American College of Nutrition” folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kutatók elemezték a diétákat és a hasi zsírszintet 2.834 felnőtt számára. Míg a teljes kiőrlésű gabonaszenet alacsonyabb hasi zsírokhoz kapcsolódott, a finomított szemcsék magasabb szintekhez kapcsolódtak. Cserélje ki finomított gabonatermékeket, például fehér rizst, tojásos tésztát és perecet, teljes kiőrlésű gabonával, mint például barna rizs, zabpehely és pattogatott kukorica.

A telített zsírok helyettesítését, amelyek többsége állati termékekből, például húsból és tejtermékekből származik, a növényi élelmiszerekben elterjedt, telítetlen zsírok esetében kimutatták, hogy javítják a hasi zsírszintet és enyhén csökkentik a testtömegüket, a ” Az elhízás 2012 márciusában. Az American Heart Association arra törekszik, hogy a telített zsírbevitelét legfeljebb a teljes kalóriabevitel 7 százalékára, illetve a 2000 kalóriás étrend legfeljebb 16 grammjára korlátozza. A telített zsírok csökkentése érdekében cserélje ki a közönséges forrásokat, például a vajat, a nehézkrémet, a marhahúst és más zsíros húsokat telítetlen zsírforrásokkal, például diófélékkel, magvakkal és avokádókkal.

A transzzsírok zsírsavtartalmának helyettesítése a táplálékban is segíthet a haszárlásnak, állítja Harvard Health Publications. A táplálékcímkékben, mint részlegesen hidrogénezett olajok, a transzzsírok olyan eljáráson keresztül készülnek, amelyben hidrogént adnak a növényi olajhoz, szilárd zsírt képezve, amely komolyan károsíthatja a koleszterin egészségét. Közös források közé tartozik a gyorsétterem és a kereskedelmi forgalomban készített sült termékek, pizza tészta, kekszek és a pite crust. Az American Heart Association azt javasolja, hogy a transz-zsírok az összes kalóriának kevesebb mint 1 százaléka, vagy kevesebb, mint 2 gramm naponta 2 000 kalóriás étrenden belül legyen.

A hozzáadott cukrok, amelyek különösen magasak édesített italokban, szintén növelhetik a hasi zsírt. Az “American Journal of Clinical Nutrition” című tanulmányában 47 túlsúlyos felnőtt fogyasztott egy liter szabályos cola-t, sovány tejjel, hasonló mennyiségű kalóriával, diétás szódával vagy vízzel naponta hat hónapig. A cukros üdítőitalokat fogyasztó résztvevők szignifikánsan magasabbak voltak a zsigeri, a vázizom, a máj és a vérzsírokban, mint azok, akik más italokat ivtak. A Harvard School of Public Health ajánlja különösen cukros italok fogyasztását, beleértve az áfonyalé koktélt, a narancssárga szódát, a narancslevet, a kola és a sportitalokat, csak ritkán és ritkán. Bár a gyümölcslevekben lévő cukrok gyakran természetesek és gyümölcsből származnak, tipikusan sokkal koncentráltabbak a gyümölcslevekben, és kevesebb rostot tartalmaznak, mint az egész gyümölcsök.

Finomított szemek

Zsíros állati élelmiszerek

Hidrogénezett növényi olaj

Cukoritalok