A cayenne bors segít a fülledt orrnak?

A Cayenne paprikát több mint 9000 éve ízesítik és gyógyszeresen használják, a University of Maryland Medical Center szerint. A forró és fűszeres íz és illata a paprika miatt a primer anyag megtalálható cayenne paprika, ismert capsaicin. A Cayenne alkalmazható szóban és helyileg különböző célokra. Míg a cayenne bors enyhíti az orrot, kérje orvosa jóváhagyását, és kezdjen egy kis mennyiségben.

Okoz

Fájdalmas orr lehet fertőzés, allergia vagy szerkezeti rendellenességek következtében. Néha az allergének, mint például a pollen, a penész, a por és az állati dander, okozhat fülledt orrot, mert az orrjáratok gyulladását okozzák. A fertőzés okozhatja, hogy az orr nyálkahártya gyulladt, és töltse meg a gennyet és más folyadékokat, ami megnehezíti a lélegzést. A szerkezeti rendellenességek, például az eltérített septum, megkönnyítik az orr megfulladását.

Cayenne-i bors

A cayenne bors képes megduzzadni egy fülledt orrát a paprika, a kapszaicin fűszere miatt. Sokat nem igényel, megszórhatja az ételeit, vagy finomra granulált borsot enyhén felszívhat, miközben még mindig az edényben van. Úgy működik, hogy csökkenti a nyálkahártyát az orrjárataiban, megkönnyítve a lélegzést.

figyelmeztetések

Túl sok cayenne bors megnehezíti a lélegzést, mert nagyon forró fűszer. A Cayenne paprika is irritálja a bőrt, és nem oldódik könnyen a vízben. A legjobb módja annak, hogy eltávolítsa a bőrt az ecettel, a University of Maryland Medical Center szerint. A cayenne bors égetheti a bőrt és bőrirritációt okozhat, amely viszkethet. A kapszaicin krém megkönnyebbülhet, de eltarthat egy ideig a javuláshoz. A Cayenne paprika gyomorfekélyt is okozhat, ha gyomorfekélye, nyelőcsőgyulladása vagy más érzékeny állapotban van, ne fogyasszon cayenne borsot. Ne használjon cayenne borsot, ha ismert allergiája van. Ha allergiás reakció jelentkezne, azonnal kérjen orvosi segítséget.

alternatívák

Ha a cayenne borsó allergiája van, vagy előfordulhat, orvosa javasolhat egy alternatív kezelést, például túlterheléses gyógyszeres kezelést vagy otthoni gyógymódot, például forró, párás zuhanyt vagy fürdetést az orr kitisztításához. Más élelmiszerek is segíthetnek az orrodban, például a torma mártással, a fokhagymával és a különféle paprikákkal, mint például a jalapenon.