A kokainfüggőség kezelésére

A kokain egy addiktív illegális gyógyszer, amely toleranciát, visszavonulást, a kábítószerrel kapcsolatos aggodalmat, sikertelen megpróbáltatásokat, súlyos vágyakat és folyamatos felhasználást okoz a súlyos következmények ellenére. Ez is hirtelen halált okozhat.

Egészségügyi kockázatok

A fizikai mellékhatások közé tartoznak a görcsrohamok, remegés, egyensúlyhiány, stroke, idegkárosodás, fejfájás, kóma, émelygés, gyomorfájdalom és súlyos szívproblémák, beleértve a szívrohamokat. A kokain használata következtében lelassulnak, beszédzavarokat, gyomor-bélrendszeri vérzést, bélgangréniát, orrvérzést, súlyvesztést, étvágyat és szagérzetet tapasztalnak. A mentális mellékhatások magukban foglalják a viselkedési változásokat, az erőszakot, a szorongást, az izgatottságot, az irracionális félelmeket , A depresszió és a hallucinációk. A kokainhasználat jogi problémákkal, véletlen sérülésekkel és súlyos pénzügyi, foglalkozási és családi problémákkal is jár.

Hagyományos kezelések

A kokainfüggőség kezelése a páciensnek az absztinencia elérését, a helyreállítás fenntartását és a visszaesés megakadályozását célozza. A hagyományos kezelés kezdeti méregtelenítéssel és a gyógyszernek egy éjszakai vagy járóbeteg-befutási körülmények között történő eltávolításával kezdődik. A pácienst orvosi problémák miatt figyeljük meg, és gyógyszereket lehet felajánlani a tünetek kezelésére. Az effektív terápiás technikákat, például a kognitív viselkedésterápiát és a racionális érzelmi terápiát használják fel a betekintés növelésére, célok létrehozására és a viselkedési, pszichológiai és szociális problémák megoldására Okozta a függőség.

Viselkedési változás

Mivel a relapszis kockázata jelentős, még hosszú ideig tartó absztinencia után is, elengedhetetlen, hogy a páciens megfelelő életkörülményeket hajtson végre annak érdekében, hogy megakadályozza a visszaesés előidézését és csökkenti a környezetet a kokainhasználat miatt. Viselkedésbeli változás. Az önsegítő csoportokat gyakran a helyreállítás támogatásának módjaként javasolják, de nem helyettesítik a professzionális kezelést és a viselkedésváltozást. Hasonlóképpen, a gyógynövény-gyógyszerek a kiegészítés kiegészítéseként is felhasználhatók, de nem helyettesíthetők Viselkedésbeli változás.

Gyógynövényes jogorvoslat

A gyógynövény-kiegészítők recept nélkül kaphatók. Ezeket táplálékkiegészítőként osztályozzák, és általában nem vizsgálják felül a biztonságot és a hatékonyságot. Azonban minden gyógynövény-gyógyszert ugyanolyan fontossággal kell kezelni, mint a vényköteles gyógyszerek. Ezek a gyógyszerek súlyos fizikai és pszichológiai mellékhatásokkal járhatnak. Tény, hogy a gyógynövényes gyógyszerek alkalmazása ronthatja a meglévő egészségügyi problémákat. A kiegészítők használatát személyes orvosával és gyógyszerészével kell megbeszélni, gondosan mérlegelve a lehetséges kockázatokat és előnyöket.

N-acetil-cisztein

Az N-acetil-cisztein (NAC) egy L-cisztein néven ismert aminosav (fehérje) egy formája. Az aminosavak a fehérjék építőkövei. Számos betegség kezelésére alkalmazták. A NAC forgalmazói azt állítják, hogy ez egy hatékony alternatív kezelés a kokainfüggőség számára. A 2006-os tanulmány, melyet az Amerikai Journal 2006-ban a Addikciókról szóló, amerikai Journal of Medical University-ban közzétett, azt sugallja, hogy a NAC-nak van némi ígérete a cukort csökkentő craving és más elvonási tünetek tekintetében függők. A NAC-val kezelt vizsgálatban résztvevők nem jelentettek jelentősebb mellékhatást, mint a kezeletlen csoport. A kezelési csoport úgy tűnt, hogy kevésbé vágyódik és elvonja a tüneteket, mint a kezeletlen csoport. A jelenleg rendelkezésre álló adatok típusa és mennyisége előzetesnek tekintendő. További kutatásokra van szükség a hatékonyság és a biztonság meghatározásához.