Deadlift vs hajlított barbell sorok

A holtágak és a behajlított súlycsúcsok sorai olyan súlyemelő gyakorlatok, amelyek különböző testmozgásokat céloznak meg, bár hasonlóak lehetnek a nem gyakorolt ​​szemmel, különböző pozícióktól származnak. Mindkettő céltámogató edzés a hátánál, de minden edzés a hátsó terület különböző területeire koncentrál. Beszélje meg kezelőorvosát, mielőtt bármilyen új edzésprogramot kezdene.

A holtágak az ExRx weboldalának megfelelően célozzák meg a hártyagyulladást, a gluteus maximusot, az erekciós spinát és az adduktormus magnus izmokat. A karkötő egy négyfejes izom, amely a comb hátsó részén helyezkedik el, az erector spinae a hátadon egy háromfejű izom, amely a gerinc hosszát végzi, a gluteus maximus az izmok, amelyek a fenekedet alkotják, az adduktor magnus Egy kis izom a belső combján.

Ahol a holtágak többnyire az alsó és az alsó részek izmaiat célozzák meg, az összehúzódott oszcilloszkópok több izomot céloznak a felső hátadban. Ezek közé tartoznak a trapézis, a rombuszok, a latissimus dorsi, a teres major és a minor, a posterior deltoid és az infraspinatus, az ExRx jelentései. Ezenkívül két karját is célozza meg, a bicepszek brachialis és brachioradialis, valamint a mellkas mellkasát.

A holtágakat általában egy súlyzó segítségével végzik, bár manuális súlyzókkal vagy súlyozott sávval is használhatók. Fogja meg a tenyérrel a kezét a váll szélességével együtt egy túlzott fogással. Álljon magasra, tartsa a súlyzót a tested ellen, ne zárja le térdét. A karok egyenesen, kezdjük el a súlyt a padló felé tolni a derék és a csípő hajlításával. Ne térdelje be, vagy térdre hajlítsa. Tartsa a hátát és a karjait az egész mozgás során. Tolja le a súlyzót a térdén, majd emelje fel. Ismételje meg a 10-20-szor, és három készletet.

Álljon egy súlyzó előtt. Fogja meg túlságosan a fogantyúval, tegye a kezét a váll szélességéhez, vagy szélesebbre. Könnyedén hajlítsa a térdét, kissé hajlított a derekáig, egyenesen a háta mögött. A könyököt hajlítsa a derékt a derekára. Hajtsa felfelé és visszafelé a könyököket, és ne engedje, hogy az oldaluk felé forduljanak. Engedje le a súlyzót a padló közelében és ismételje meg. Csinálj 10-20 ismétlést, összesen három.

Deadlifts

Bent-Over Barbell sorok

Hogyan kell végrehajtani a halálos helyzetet?

Hogyan hajtsuk le a hajlított sorokat