Diétás anyák a szoptatás alatt

A szoptató anyák általában több kalóriát igényelnek a terhesség előtti igényekhez képest, hogy fenntartsák saját egészségüket és tejtermelésüket. A diófélék egészséges fehérjeforrásként történő kiválasztása az ápoló anyák számára a szükséges fehérjéket és kalóriákat biztosítja, anélkül, hogy más élelmiszerekhez elengedhetetlen a főzés vagy a készítmény előkészítése.

Az ápoló anyák a szoptatás alatt számosféle anyacsavarban választhatnak, beleértve az egész diót, dióféléket és más dióféléket. Sok szoptató anya aggódik amiatt, hogy az étkezési diófélék vagy anyatej-készítmények allergiát okoznak-e csecsemőkben, de Dr. Jack Newman szoptató szakértő azt tanácsolja, hogy az étkezési diócskák csökkenthetik az allergia és az étkezési érzékenység kockázatát azokban az anyatejben, Termékek, a TheBump.com honlapján.

A diófélék és a diótermékek széles körben elérhetőek a rendszeres élelmiszerboltokban, az egészségügyi élelmiszerboltokban és egyes mezőgazdasági termelők piacain. A WIC programban részt vevő anyák anyacsavarokat vagy diótermékeket választanak az élelmiszer csomag részeként, miközben ápolták a csecsemőket. Az USDA alkalmazás webhelye azt sugallja, hogy a szoptató anyák gyakran választanak dióféléket a fehérjecsoportból.

Az elfoglalt új anyukák gyakran nehézséget okoznak az étkezés előkészítéséhez és étkezéshez mindkét kezével, és a dióféléket könnyen el lehet fogyasztani egyszemélyesen a baba tartása mellett, vagy akár ápolva. Az olyan diófélék, mint a mandula vagy a kesudió, nem igényelnek speciális előkészítést enni. Néhány szoptató anya nehezen tudja elérni az összes szükséges kalóriát maguknak és a tejtermelésnek, és a kalóriatartalmú diófélék segíthetnek az anyáknak abban, hogy növeljék kalóriabevitelüket. A dió könnyen csomagolható egy pelenkázó táskába egy gyors, könnyű snackhez, miközben a babával jár.

Ha a csecsemő úgy tűnik kényelmesnek vagy olyan tünetekké válik, mint például az ekcéma – vörös, duzzadt vagy viszkető bőr – orrdugulás vagy hasmenés, ha két vagy hat órával az ápolónövekedés után dióféléket fogyaszt, akkor lehet érettség vagy allergia. Baby Center honlapja. Ha gyanítja, hogy a baba élelmiszerallergiával rendelkezik, a lehető leghamarabb beszéljen gyermekével a gyermekorvosával. Előfordulhat, hogy kipróbálnia kell az eliminációs étrendet, és minden két-három napban el kell távolítania egy ételt a szokásos étrendből, hogy felismerje, milyen táplálék okoz tüneteket. A teljes élelmiszerminták megszüntetése előtt azonban beszélnie kell a gyermeke gyermekorvosával és az orvosával, így Ön és a szoptatós baba sem okozhatnak táplálkozási hiányosságokat.

Nuts típusai

Jellemzők

Előnyök

szempontok