Egészséges vércukorszint a terhes nők számára

A terhesség alatt kezdődő cukorbetegséget terhes cukorbetegségnek nevezik. Ez az állapot az összes terhesség 5-9% -át érinti az Egyesült Államokban, és egyre gyakoribbá válik, a 2009. júliusi “American Family Physician” cikk szerint. A terhesség súlyosbítja a már létező 1-es és 2-es típusú cukorbetegséget is. A terhesség alatt következetesen túl magas vércukorszint mind az anya, mind a csecsemő számára problémákat okozhat.

A cukorbetegség a terhesség alatt növeli a veleszületett rendellenességek vagy születési rendellenességek valószínűségét a csecsemőknél, különösen akkor, ha a vércukorszintet a terhesség első tíz hetében nem megfelelően szabályozzák. A magas vércukorszint szintén hozzájárul a túlzott magzati növekedéshez, ami megnehezíti a munkaerőt és a szállítást, valamint növeli a csecsemőtörések vagy idegsérülések valószínűségét. A nagy csecsemők valószínűleg császármetszéssel szállíthatók. A cukorbeteg anyák újszülöttjei veszélyeztetik a légzési nehézséget, sárgaságot és veszélyesen alacsony vér kalciumszintet vagy glükózszintet.

A gesztációs cukorbetegséget akkor diagnosztizálják, amikor a vércukorszintek a glükóz tolerancia tesztek után meghaladják a meghatározott szintet. Az első teszt, amelyet rendszerint a terhesség 24. és 28. hetében végzünk, 50 g cukoroldatot és egy órával később a vércukorszint ellenőrzését jelenti. Ha a szintje meghaladja a 130 mg / dl-t, akkor orvosa valószínűleg egy második glükóztolerancia-tesztet fog rendelni, amely a vércukorszintet méri, amikor éhezik, majd minden órában 2-3 órával a vizsgálat után. A 95 mg / dl-nél magasabb éhomi glükóz, a 180 mg / dl-es egy órai szint, a 155 mg / dl-es kétórás szint vagy a 140 mg / dl-es három órás mérés a terhességi cukorbetegség diagnosztikája.

A cukorbetegségben szenvedő várandós nőknél az átlagos éhomi glükózszint 69 mg / dl és 75 mg / dl között változik, egy órával étkezés után 105 mg / dl és 108 mg / dl közötti. Ha már létező cukorbetegségben vagy gesztációs cukorbetegségben szenved, a menedzsment célja, hogy a vércukorszintet a lehető legalacsonyabb szinten tartsa anélkül, hogy túl alacsony lenne. A 2014-es American Diabetes Association gyakorlati iránymutatásai szerint a cukorbetegek számára a terhesség alatt megállapított vércukorszintek: 95 mg / dl alatti éhgyomorra, 140 mg / dl-nél alacsonyabb vércukorszint, étkezés után 1 órával, és kevesebb mint 120 mg / DL, 2 órával étkezés után.

A terhesség egy kihívást jelentő idő, mind érzelmileg, mind fiziológiailag. Az optimális vércukorszint fenntartása a terhesség alatt megakadályozza a súlyos problémákat mind az anya, mind a csecsemő számára. A korai és folyamatos prenatális ellátás fontos a cukorbetegség kockázatának felméréséhez és annak biztosításához, hogy a vércukorszintek normálisak maradjanak. Ha tudja, hogy terhes, de még nem vett részt a szülés előtti ellátásban, forduljon orvosához vagy a szülésznőhöz.

kockázatok

Diagnózis

Egészséges szintek

szempontok