Étrend a terhesség ötödik hónapjában

A terhesség ötödik hónapjában, amely a második trimeszter közepén áll, a cél nem a diétázás, hanem a tápláló táplálék biztosítása az Ön és a növekvő baba számára. Fontos a súlygyarapodás a terhesség alatt – a Kentucky Prenatal Nutrition Guide körülbelül 25-35 kiló nyereséget ajánl az egészséges nőnek -, de nehéz lehet elfogadni valakit, aki egész életében megpróbálta maradni. Fókuszáljon a friss, egészséges ételekre az ötödik hónapban és azon túl, hogy egészségesek maradjanak, és a terhesség megfelelő súlyánál.

Egyél a kétfajta

Az emberek szeretik megbocsátani egy terhes nőt az étvágyat, mondván, ő kettőt eszik, de ez nem igazán a helyzet. A terhesség ötödik hónapjában a magzat körülbelül 10 uncia és 6-9 hüvelyk hosszú, és nem igényel ugyanannyi kalóriát, mint egy teljesen kifejlett ember. A Babycenter javasolja, hogy csak 300 kalóriát fogyasszon a második trimeszterben. Ha túlsúlyosak vagy alulsúlyozottak, több vagy kevesebb kalóriát kell enni. Beszéljen a szülésznőjével, hogy megtalálja a megfelelő összeget.

Fókuszban a tápanyagok

Ahelyett, hogy az étkezési tervedet “étrendként” gondolnád, úgy gondolod, hogy az egészséges életmód megváltozik az Ön és a növekvő baba számára. Fókuszban kell tartani azokat a tápanyagokat, amelyeket szervezetének szüksége van ahhoz, hogy támogassa az életét. Ez magában foglalja a napi 75-100 gramm fehérjét, amely támogatja a magzati szövetek növekedését és napi 1000 milligramm kalciumot a csecsemő csontjainak és fogtörésének megépítéséhez, állítja az Amerikai Terhességi Szövetség. Szükség van 27 mg vasra a vérmennyiség növekedésének támogatására, 600-800 mikrogramm folsavra az idegcső hiányosságainak csökkentése érdekében és napi 85 mg C-vitamin, amely elősegíti az anyagcsere folyamatait.

Egyél gyakrabban

A diéta néha megköveteli, hogy figyelmen kívül hagyja az éhséget, amikor sztrájkol – de ez nem a legjobb lehetőség, ha terhes vagy. Ehelyett távolítsa el az éhséget, ha az ételeket kisebb, gyakoribb ételekre bontja, ha úgy találja, hogy éhes vagy néhány óra múlva. Keress egy táplálkozási mintát, amely működik a tested számára, még akkor is, ha az különbözik attól, amit megszoktak. Ez segíthet a terhesség későbbi hónapjainak – gyomorégés – szerencsétlen mellékhatásainak.

Egészséges étkezési ötletek

A terhesség ötödik hónapjánál kevésbé valószínű, hogy foglalkozik a vágyakozással, az étvágytalansággal és az émelygéssel, amely tipikusan az első trimeszterben fenyeget. Ideális esetben ez azt jelenti, hogy nagyobb hangsúlyt fektethet a tápláló ételekre, és kevésbé arra, amit le tudsz tartani. Egészséges reggeli lehetőségeket tartalmaz a rost és tápanyagok gyümölcse, a fehérje tojása és a kalciumot tartalmazó alacsony zsírtartalmú tej. Az ebédnél a csirke, sovány bélszínnel és alacsony zsírtartalmú sajtokkal teli spenót saláta egészséges vas és kalcium-dózist kínál. A vacsorához zsíros halakat, például lazacot használjon az omega-3 zsírsavakra és rizsre és a folsav spárgára. Ne felejtsd el a friss gyümölcsöket és zöldségeket, a dióféléket és a magokat, a görög joghurtot vagy az alacsony zsírtartalmú sajtot.