Halolaj és tesztoszteronszint

A zsírok a hormontermelés fontos építőkövei. A hormonok nagy része aminosavakból, zsírokból és koleszterinből áll. A fontos zsírok szintjének bármilyen csökkenése negatív hatást gyakorolhat a szervezet hormonszintjére. Sok zsír könnyen elérhető a hagyományos étrendben. Bizonyos típusok, mint például az esszenciális zsírok, csak bizonyos táplálékforrásokban találhatók meg. A halolaj-kiegészítők például kiváló omega-3 források, lényeges zsírsav. Mielőtt megpróbálja megváltoztatni a tesztoszteron szintjét halolajjal, forduljon orvosához.

Hal Olaj

Az Omega-3 egy többszörösen telítetlen zsír, amelyet “jó zsírnak” neveznek. A zsírok egyéb fajtáitól eltérően a halolajok nem emelnek vérnyomást vagy eltömítik az ereket, sőt, pontosan az ellenkezőjét és a magas A koleszterin és a rossz zsírok Az omega-3 a halolajban fontos szerepet játszik a hormonok termelésében, valamint a szív- és érrendszer és a szív egészségének megőrzéséhez is.

tesztoszteron

A tesztoszteron egy nagy férfi nemi hormon, amely számos férfi szexuális jellegét meghatározza, de kis mennyiségben is megtalálható a nőkben. Ez a hormon felelős a másodlagos férfi jellemzőkért, például az izomtömegért, a hajnövekedésért és az alacsonyabb hangért. Ez a férfi hormon fontos az anyagcsere szabályozásában, növelve a férfiaknál a zsírbontás sebességét. Segít a spermium érettségében is, és hozzájárul a nemi szerephez mind a férfiak, mind a nők számára.

Tesztoszteron és az öregedés

Az öregedés sok változást okoz a szervezetben, beleértve a tesztoszteronszint folyamatos csökkenését. A tesztoszteron szintje a szervezetben fokozatosan csökken, ha eléri a 30 éves kort. A tesztoszteron szint csökkenésének korai jelei közé tartozik a gyenge libidó, a súlygyarapodás és a csontsűrűség csökkenése. Mivel a tesztoszteron fontos hormon, a szintjének csökkenése jelentős negatív hatást gyakorol a szervezetére. A betegek oktatási központja szerint az alacsony tesztoszteron többek között depressziót, fogyatékos működést és izomtömegvesztést okozhat.

Az Omega-3 forrása

A halolaj az omega-3 egyik legjobb forrása. Ennek az esszenciális zsírsavnak gazdag forrása a hideg vízben lévő olajos hal, például a makréla, a szardella, a szardínia, a lazac és a hering. Az omega-3-at nem a hal állítja elő, hanem az algákból vagy planktonokból táplálkozik. Az Omega-3 egyéb forrásokból is beszerezhető, beleértve a lenmagolajat, diót, kagylót, napraforgómagot és olívaolajat. Ön is vásárolhat kiváló minőségű omega-3 kiegészítést, de válasszon egyet, amely gyógyszeripari minőségű és gyártott egy jó hírű gyártó.