Leggyorsabb módja a harcsa tisztítására és fagyasztására

A harcsa a friss és sósvízi hal több mint 3000 fajáról szól, amelyek többsége alsó adagoló. Sok harcsa nő a nagy méretű, és a fogás több, mint akkor enni, nem nehéz feladat. A harcsainak takarítása és fagyasztása, amelyet nem lehet azonnal elfogyasztani, később megőrzi frissességét. Bár számos módszer létezik, a leggyorsabb módja a harcsa takarításának és fagyasztásának. Ez a technika a legjobban a kis és közepes harcsákkal működik, a nagyok pedig egészen nehézk egészségesek.

Öld meg a harcsa

Ha a vízből eltávolítja a harcsait a fején, gyakori, de nem mindig ölte meg a halat. A harcsa vastag koponyákkal rendelkezik, és a sztrájk gyakran eszméletlenül kopog. Fektesse a harcsa egy tiszta felületre, és használjon késsel, hogy eutanizálni gyorsan. Helyezze a csúcsot a harcsa fejének közepére, a kopoltyúk hátulján. Hajtsa le, a koponyán keresztül az agyába.

Bőr a harcsa

A harcból való lehámozás kevesebb mint egy percet igényel, miután elsajátította a technikát. Éles kést használjon, hogy az egyik oldalán 1/2 centiméter mély vágást érjen el a kopoltyúktól. Folytassa a metszést a test tetején lévő perem mögött, a fej mögött és a másik oldalon, a vonal összekötésével. Tartsa a vonalat a lehető legközelebb a harcsa fejéhez. Húzza le kissé a bőrt a kés hegyével, és szorosan megfogja egy fogóval. Egy kézben tartsa a harcsa fejét, és az egyik oldalról húzza le a bőrt, mint egy kesztyű a fogókkal. Ismételje meg a másik oldalt. Dobja el a bőrt.

Tisztítsd meg a harcsahalat

Vágjunk be a halak alsó oldalára a kopoltyúktól körülbelül a félig lefelé. Ne vágja mélyen, mert ez szeleteli a belső részeket, és megnehezíti azok eltávolítását. Az ujjaidat felhúzzuk, és eldobják. Az üres üreget hűvös, tiszta vízzel öblítsük ki, majd a harcsa belsejét papírpapírral vagy tiszta, szöszmentes ruhával töröld át.

Fagyassza le a harcsa

Éles késsel vágja le a harcsa kifeszítõ bordáit, mivel zavarja a csomagolást. Vigye fel a nyúzott harcsa szorosan a műanyag csomagolást, hogy a lehető legtöbb levegőt vegye le. Használjon három-négy réteget annak biztosítására, hogy védett legyen. Helyezze a csomagolt harcsa a fagyasztóba, és használja a hat hónapon belül a legjobb íz. Engedje meg, hogy a harcsa hűtőszekrényben 24-48 órán keresztül felolvadjon, amikor készen áll a főzésre. Helyezzen egy lemezt, hogy elkapjon minden olyan levét, amelyet a harcsa felenged, miközben megolvad.

Kövesse ugyanazokat a lépéseket, hogy megöli, bőrét és tisztítsa meg a harcsa. Húzzon egy vágást a csont egyik oldalára, közvetlenül a fej mögé, éles késsel. Csúsztassa oldalra a kést, a farok felé vágva, és ujjával megragadja a húst. Húzza ki a húst a testből, és csúsztassa le a kést a farokra, tartsa a csontok közelébe. Ismételje meg a folyamatot a harcsa másik oldalán. Ezek a harcsafilé. Ha húsdarabokat hagysz a hasított testen, befagyaszthatod és vízben felforralhatod, hogy halállományt készíts. A fagyasztás előtt csomagolja be a filmet, és a hasított testet, ha megtartja, külön a műanyag csomagolásban.

Filé nagymacskáknál