Pitypang tea és tej tejelő teája között

Mind a pitypang, mind a tejcsíra a máj gyógynövényeinek tekintendő. Egy bosszantó gyom, mások számára gyógyszeres gyógymódok kincsvadászata, a pitypang gyógynövényként történő felhasználása messze vissza a kínai történelembe. A tejmalom, más néven silymarin, a mediterrán térségben és Észak-Afrika egyes részein élő virágzó növény. 2000 éve használják növényi gyógymódként különféle betegségekhez, beleértve a máj- és az epehólyag-problémákat. Mielőtt bármilyen gyógynövény-gyógyszert elkezdenél alkalmazni, kérdezze meg kezelőorvosát, hogy az megfelel-e Önnek és az Ön egészségi állapotának.

A pitypang tea egészségügyi előnyei

A pitypang levelei táplálják és régóta használják a hagyományos kezelésekben a máj tisztítására és tisztítására. Keleten a pitypang gyökereket megszárítják és erőteljes teákban használják, amelyek legalább egy órán keresztül forró gyökerekből és egyéb gyógynövényekből készülnek. A naturalnews.com szerint a pitypang levelek 15 százalékkal fehérjék, vitaminok és ásványi anyagok magasak. Egy csésze pitypang zöldet tartalmaz az A-vitamin napi ajánlásának 112 százaléka, a C-vitamin 32 százalékának és a K vitamin 535 százalékának. Ezek 218 mg káliumot, 103 mg kalciumot és 1,7 mg vasat tartalmaznak.

A Tej Thistle Tea egészségügyi előnyei

A Mayo Clinic honlapján kijelenti, hogy több európai tanulmány javasolja az orális tejelő hasnyálmirigy-hasnyálmirigy előnyeit. A legfeljebb ötéves kísérletekben a tejcsíra javította a májfunkciót és csökkentette a cirrhosisos betegeknél bekövetkező halálozások számát. Ezenkívül a vírusok vagy az alkohol által okozott hepatitis okozta orális csontvelő több vizsgálata a májpróbákon javult. Bár ezek az eredmények ígéretesek, a legtöbb tanulmányt rosszul tervezték. Jobb kutatásra van szükség, mielőtt erős ajánlást lehet tenni.

Hogyan készítsünk és használjuk a pitypang teát

A naturalnews.com szerint a pisztrángfélék leveleinek és gyökereinek betakarításának legjobb ideje kora tavasszal, mielőtt a virág virágzik, vagy késő ősszel, amikor a virág elment. A pitypang leveleket fel lehet venni, aprítani és hozzáadni a salátákhoz. A pitypang gyökereket pörkölhetjük, hogy kávéspótló készítsünk. Mind a pitypanglevél, mind a pitypang gyökér jó teát készíteni. Forralj fel egy evőkanál gyökeret két csésze vízre. Minél hosszabb a forralás, annál erősebb a tea.

Hogyan készítsünk és használjunk tejes csésze teát

Napjainkban elsősorban a tejes csalétek magjait használják, amelyeket gyógyászati ​​szempontból tea formájában használnak. Préseljünk egy evőkanál tejes csalánmagot egy habarcsba, és adjunk hozzá 3 csésze forró vizet. Meredek kb. 20 percig és törés. Egyes gyógynövények azt javasolják, hogy reggel, délután és este, akár csak lefekvés előtt, étkezés előtt 30 perccel ivassanak egy csészét, majd három nappal a napi három csésze mennyiségét csökkentse.