A cannondale kerékpár története

A Cannondale egy amerikai kerékpárgyártó, amely forradalmasította a kerékpározást. A cég több mint egyszerűen tervez és gyárt kerékpárokat. Ma a gyártó olyan innovatív ruházatot és kiegészítőket is kínál, mint a hírnevüket építő kerékpárok. A Cannondale azt állítja, hogy a csúcsminőségű ciklusok vezető gyártója és az iparág legversenyképesebb tervezője. A Cannondale története 1971-ben nyúlik vissza.

Kezdetben

A Cannondale Társaság nem kezdte meg a kerékpárokat. 1971-ben az alapító, Joe Montgomery hátizsákkal és pótkocsikkal kezdte a kerékpárok kempingezését. A cég honlapja szerint az első gyártási hely egy padlástermelő üzem volt a Connecticut régi Cannon vasútvonalán át. Nem messze a fizetős telefontól, amelyet a cég a megrendeléshez használna, egy “Dale” címkével ellátott display-ágyú volt. Ez volt a Cannondale Corporation kezdete. A cég csak 1983-ig gyártott csomagokat és ruházatot, amikor bemutatta az első Cannondale kerékpárt.

ST500 modell

Az ST500 volt az első 1983-ban elindított Cannondale motor, amely forradalmasította a kerékpározást. Az ST500 hegesztett vázzal rendelkezik, amely alumínium csöveken át ül. Ez volt az első alkalom, amikor a gyártó TIB hegesztéssel dolgozott a kerékpár tervezéshez. A trend megragadta, és ma sok tervező alumíniumot használ a kerékpáros keretek gyártásához.

Hegyi kerékpárok

A Cannondale 1984-ben mutatta be a hegyikerékpárokat a piacon. Az SM500 a Shimano Deore XT meghajtókeret és a Surgino Aero Tour hajtókar szerepelt a Mountain Bike Art & Technology weboldalon. Az első mountain bike Cannondale-tól BMX styling és európai rugós nyereg volt. A Cannondale hegyi kerékpárok a világbajnoki futamok és a két olimpiai érmek kerékpározási választéka.

Modern Cannondale

A Cannondale Company a Dorel Industries leányvállalata. A Cannondale már nem gyártja a kerékpárokat az Egyesült Államokban. 2009-ben Dorel átállította az összes gyártást Ázsiába. A kerékpáros kiskereskedő és az Industry News beszámol arról, hogy minden Cannondale kerékpár ma tengerentúlról származik. Ma a Cannondale alumínium, alumínium és szénszálas kerékpárokat gyárt. Szurkolják a versenyzőket, és számos tervezési ötletet kapnak a hivatásos sportolóktól. A vállalat célja, hogy olyan minőségi termékeket hozzon létre, amelyek innovatív designjaival inspirálják a kerékpárosokat a világ minden táján.