A testtömeg-gyakorlatok erősebbé teszik?

A testtömeg-gyakorlatok vagy megkövetelik, hogy testének súlyát egy vagy több végtagra támaszthassa, vagy használja a magizmjait, hogy felemelje a végtagokat a gravitációs ellenállás ellen. Sok pilates mozgás és jóga pózok testtömeg gyakorlatok, mint a hagyományos gimnasztika. A testtömeg-gyakorlatok javítják az izom-állóképességet, függetlenül attól, hogy erősebbé válnak-e vagy sem, az izomerősségétől függ.

Az edzés erőssége magában foglalja a folyamatosan nehezebb ellenállóképességet az izomerõ növelésére. Ha csak egy testtömeg-testmozgás alacsony ismétlődését végezheti el, mint pl. Egy push-up, akkor izomerőt építesz. Ha több mint 12 pihentetést végez, akkor elsősorban izmos állóképességet fejleszt. A legtöbb testtömeg-gyakorlatot úgy módosíthatja, hogy az izmait túlságosan ellenállóképessé teheti, testének egyik oldalát egyszerre dolgozhatja, vagy módosíthatja a mozgást. Például egy oktatópartner ellenállást nyújthat, amikor megnyomja a kezét a háta mögött, felemelve a lábát a padlóról, vagy pedig egykarú felhúzással végezheti el a mozgás szögét és nehézségét.

A testmozgás milyen hatással van a testedre, attól függ, hogy miként végzed őket: izomerejét, kitartását és erejét, valamint rugalmasságát fejlesztheti. A testtömeg gyakorlatok példái a csuklyák, tüskék, felhúzók, felhúzók, ólak, duzzogók, lehúzók, ugrócsapok, burputók, borjúhevítések, fekvő lábszár-változatok és felfüggesztett fordított dörzsölések. Ha nem vagy alkalmassá teheti, akkor csak 10 testtömeges guggolást végezhet jó formában. Amint az izmok erősebbé válnak, és az edzésed megnő, akkor egyszerre egy lábat emelhet le a padlóról, egylábas guggolással. Ha sikerül nagyszámú egylábas guggolást végezni – jó formában – előre tudsz lépni a plyometrikus vagy az ugrálásra.

Nem minden testtömeg-gyakorlatot minősítenek gimnasztikának, mind a jóga, mind a Pilates mat edzés magában foglalja a testtömeg-gyakorlatokat. Míg számos gimnasztikát funkcionális módon végezhet el, például a tüdőt, a jóga és a Pilates mozgásait jellemzően egy működőképes vagy természetes mozgástartományban veszi el a testén, elhelyezve testét a különböző pozíciókban. Ez megköveteli, hogy támogassa és emelje fel magát különböző izomcsoportokkal, és több szögből is, attól függően, hogy milyen mozgási sorozatot végez. A jóga az izomerő kifejlődéséhez vezet, beleértve az inverziós pózokat, a kar egyenlegeket és az egylábas egyensúlyt. A Pilates szőnyegek többsége erősíti az izom erejét, beleértve a csípőköröket, a Pilates felhúzását és a dugóhúzót.

A testtömeg-gyakorlatokat gyakorlatilag bárhol, és felszerelés nélkül is elvégezheti. Ez ugyanolyan előnyös az otthoni otthoni anyuként, mint egy gyors edzés a naptime, mint egy irodai dolgozó végzett guggolás és push-up az ő ebédszünet, vagy egy Navy SEAL kap egy erős edzés edzés a fedélzeten hajó. A testtömeg-gyakorlatok természetéből adódóan jobban tud képzelni és fejleszteni a kisebb, stabilizáló izmokat, mint egy tipikus súlyemelő edzéssel. Ha tömegt szeretne készíteni, a testtömeg és a testsúlygyakorlatok kombinációját szabad súlyokkal, például súlyzókkal, súlycsúcsokkal, ellenálló sávokkal vagy orvosi golyókkal kell végrehajtania.

Erő edzés

Testtömeggörcsök

Jóga és pilates

Testtömeg-edzés előnyei