Állandó égő a mellkasi izmokban

A mellkasi fájdalom bárhol a felső hastól a nyakáig érezhető, jelentette be a Maryland Medical University, vagy az UMMC. A szív, a tüdő, a nyelőcső, az inak, a bordák vagy az izmok mindegyike mellkasi fájdalmat okozhat. Míg a mellkasi fájdalom egyes okai életveszélyesek lehetnek, mások csak kellemetlenséget okozhatnak. Bizonyos körülmények miatt a mellkasi izomzat tartós égési érzést okozhat.

típusai

A bronchitis égési érzést okozhat a mellkasban, amikor a tüdőben lévı légcsatornák meggyulladnak, jegyzi meg az UMMC. A peptikus fekélyek égési vagy kellemetlen fájdalmat okozhatnak a mellkas mellé húzódó gyomor közelében. Számos gasztrointesztinális rendellenesség is okozhat égő mellkasi fájdalmat.

Hatások

A bronchitis lehet akut vagy krónikus. Az akut fajta jellemzően az orrban kezdődik és a légutakra terjed ki. A mellkasi égetésen kívül az akut hörghurut gyakori tünetei tipikusan lázasak, fáradtak a makacs köhögés, amely zöld vagy sárga nyálkat termel. A gyomorégés és a savas reflux fájdalmas, égő mellkasi fájdalmat okozhat a mellkasa mögött, amikor a gyomorsav regurgitálódik a nyelőcsőbe Vagy a tubus, amely a torkából a gyomrába nyúlik vissza, jelentést tesz a Mayo klinikáról. A fűszeres ételek, a koffein és az alkohol mind hozzájárulhatnak a gyomorégéshez. A gyomorfekélyhez kapcsolódó mellkasi fájdalom gyomorra és éjszaka rosszabb lehet. A fájdalom egy ideig alábbhagyhat, csak néhány nap vagy hetek után.

Kezelés

A vírusos fertőzésből származó akut hörghurut tipikusan egy héten belül 10 napig eltávozik. Sok folyadék fogyasztása és a köhögés gyógyítása segíthet a tünetek enyhítésében. Antibiotikumok szükségessé válhatnak, ha a bronchitist bakteriális fertőzések okozzák. Az antacideket gyakran alkalmazzák gyors gyomorégési tünetek enyhítésére. Ők is kínálhatnak ideiglenes enyhülést peptikus fekély fájdalom. Ha a tünetek továbbra is fennállnak vagy fokozódnak, az orvosa savas blokkolókat, antibiotikumokat vagy egyéb gyógyszereket írhat elő.

szempontok

Azok, akik a mellkasi égési fájdalmat tapasztalják, attól tartanak, hogy szívrohamot kapnak. A szívelégtelenséghez kapcsolódó fájdalom nem okoz égési érzést a mellkasi izmokban, rámutat a Mayo klinikára. A szívroham jelek általában a teltségérzetet, a szorongást vagy a mellkasi nyomást fejezik ki. A fájdalom sugárzik a nyakadon, a háton és a karokon.

óvintézkedések

Vegye fel a kapcsolatot orvosával, ha a mellkasi fájdalom súlyos, három-öt napnál hosszabb ideig tart, vagy ha nyelési problémát tapasztal, javasolja a Medline Plus-ot. Ha azonnali sürgősségi orvosi segítségre van szüksége, ha megmagyarázhatatlan mellkasi fájdalma van, vagy úgy gondolja, hogy szívrohamot szenved, tanácsot ad a Mayo Klinikának.