Coq10 összetevők

A Q10 koenzim egy enzim, amelyet a tested tesz. A tudományos bizonyítékok azt mutatják, hogy úgy működik, mint egy vitamin és antioxidáns tulajdonságai lehetnek. A kiegészítők gyártói a CoQ10-et a laboratóriumokban gyártják, egyesek szintetikus verziókat gyártanak, és néhányat természetes forrásokból, főleg húsból és tenger gyümölcshúsból kivonják. A készítmény összetevői és szilárdsága a gyártóktól függ.

Funkció

A szervezet által termelt CoQ10 elősegíti az adenozin-trifoszfát nevű vegyület gyártását. Ez a kémia a szervezet sejtjeinek elengedhetetlen energiaforrása, és szerepet játszik a fehérje termelésében. A szervezet legfontosabb helyszínei a természetben előállított CoQ10 számára a szív, a vesék, a máj és a hasnyálmirigy.

Természetes források

Az enzim az általánosan elfogyasztott élelmiszerekben is kapható. Az elsődleges CoQ10 élelmiszerforrás közé tartoznak a sült marhahús, a hering, a szivárványos pisztráng, a szardínia és a lazac. A CoQ10 növényi forrása olyan hüvelyesek, mint a szójabab és a földimogyoró, valamint a brokkoli, a karfiol és a narancs.

Közös kiegészítő összetevők

Az ubikinon és a ubidecarenone a CoQ10 tudományos vagy orvosi nevének két tagja. Az ubiquinol a CoQ10 aktivált vagy csökkent formája. A CoQ10 ilyen formáját tartalmazó tablettákban vagy kapszulákban számíthat arra, hogy a szervezetnek több CoQ10-értéke lesz, mint a standard CoQ10-t vagy ubiquinont tartalmazó készítményeket. Mivel a CoQ10 zsírban oldódó enzim, a kiegészítő gyártók gyakran felfüggesztik azt a növényi olajokban, hogy segítsék szervezetünknek az enzim könnyebb felszívódását. Az Országos Gyógyítói Táplálékkiegészítő Adatbázis felsorolt ​​termékcímkéket 11 CoQ10 kiegészítésre értékesített az USA-ban abban az időben Közzététel. A glicerin és a béta-karotin, természetes színezőanyag, a termék címkéjén egy lágy gél kapszulában értékesített kiegészítőként jelennek meg. A kapszula formájú készítmények zselatint tartalmaznak, amely állati vagy növényi eredetű lehet. Méhviasz és víz is megjelenik néhány termékcímkéken. Az egyik CoQ10 termék, amelyet szeletek formájában állítanak elő, konzervlevet, narancs és citrom ízesítést, kókuszolajat és glükózszirupot tartalmaz a tejben és citromsavban.

Termékvizsgálat

Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság nem követeli meg a táplálékkiegészítők tesztelését, mielőtt elérték a piacot, így a fogyasztóknak a termék címkéjén kell alapulniuk, hogy meghatározzák a CoQ10 forrásának és típusának minden egyes gyártó általi ellátását. A 31 CoQ10 és ubiquinol kiegészítők 2011 Consumer Lab.com áttekintése kimutatta, hogy az összetevőkhöz hasonlóan az ajánlott napi dózis nagymértékben változik, a gyártótól függően. A 100 mg CoQ10 vagy ubiquinol költsége kevesebb mint 11 centtől több mint 3 dollárig terjedhet.