Depo-provera és fogyás

A Depo-Provera egy márkanév típusú, injektálható fogamzásgátló, amely hatékonyan megakadályozza a terhességet legfeljebb három hónapig. A FamilyDoctor.org szerint a Depo-Provera egy progeszteron-egyedülálló fogamzásgátló lövés, amely a petefészkekben a rendszeres menstruációs ciklus alatt termelt hormon, és megakadályozza a tojások felszabadulását. Ennek a fogamzásgátlónak az egyik hátránya, hogy súlygyarapodást okozhat.

A vizsgálatok közvetlen összefüggést mutattak a progeszteron-egyedüli formában történő alkalmazás és a súlygyarapodás között. 2009 márciusában az “American Journal of Obstetrics & Necnology” egy tanulmányt tett közzé, amely szerint a Depo-t használó nők átlagosan 11 fontot kaptak három év alatt. A testzsír 3 százalékos növekedését is tapasztalták. A születésszabályozás egyéb formái átlagosan 3-4 kg súlycsökkenést eredményeznek. A tanulmány szerzői nem tudják, mi okozta az ilyen drámai csúcsot a testsúly és a testzsír között, de vegye figyelembe, hogy az elhízott nők többet nyernek, mint az elhízott nők.

Ha elkezdi a Depo-Proverát, és az első hat hónap alatt eléri a 7 kilogrammot vagy többet, az ólomkutató szerzője, Abbey Berenson, M.D. azt javasolja, hogy kapcsolódjon a nem-hormonális fogamzásgátlóhoz, és fontolja meg a jövőben az injekció beadását. A tanulmány kimutatta, hogy azok a nők, akik korábban használták a Depo-t, kisebb súlyt kaptak, mint a nők először. A Depo leállítása után a hormonalapú fogamzásgátló tablettára való áttérés több súlyt eredményezett, nem pedig a progeszteron injekció során felhalmozódott súlyt.

A Depo szedése alatt nincs mágikus golyó a súlygyarapodás megfordításához. Az Illinois-i Egyetem McKinley Egészségügyi Központja szerint a legjobban az, ha egészséges étrendet és edzést eszel. Győződjön meg róla, hogy elegendő kalóriát fogyaszt a korának, a testmozgás szintjének és a nemnek. Az American Heart Association elmagyarázza, hogy az egészséges, mérsékelten aktív nőknek napi 1,800-2,200 kalóriát kell fogyasztania. És míg az American College of Sports Medicine azt javasolja, hogy 30 perc fizikai aktivitást kapjon a legtöbb héten, ez az összeg alkalmas a súlyának fenntartására, nem csökken. A fontok csökkentése érdekében hetente öt napot kell elvégeznie a 60 és 90 perc közötti kardio gyakorlatokat, és hetente kétszer erős edzést kell végezni.

Lehet, hogy nincs ellenõrzése arról, hogy súlyt kap-e a Depo-ra, de megérteni, hogy mi okozza a súlygyarapodást, segíthet az életmódbeli kiigazítások meghozatalában, ami minimálisra csökkenti a súlyt, amit nyer vagy elveszít. Az első hat hónapban valószínűleg nagyobb súlyt kap a Depo. Ha eljutottál a mérföldkőhöz, a jelentős mennyiségű súly, amit felhozol, valószínűleg nem a fogamzásgátlónak tulajdonítható. Azonban a hat hónapos időszakban a nők az étvágy növekedését jelentik. A 30 év alatti testtömegindexhez tartozó nőknél, amelyeknél elhízottnak számítanak, valószínűleg nagyobb súlyt kapnak a lövés. Tehát ha nem túlsúlyos vagy, akkor érdemes fontolóra venni egy másik formában a születésszabályozást. A gyermekes nőknél nagyobb a valószínűsége annak, hogy súlyt kapnak a Depo-ra.

Depo-Provera és Súlygyarapodás

Fogyás és Depo-Provera

Hogyan fogyhat

Minimalizálja a súlygyarapodást