Dmae-t tartalmazó élelmiszerek

A DMAE az elmúlt években figyelmet szentelt a mentális tisztaság és az éberség javítására. Azt is támogatta, mint antiaging bőrápoló tápanyag. Ez a növekvő érdeklődés a DMAE-ban sokan kíváncsiak arra, hogy miként lehet többet kapni az étrendjükből. Mindazonáltal csak néhány élelmiszer tartalmaz. Annak tudatában, hogy mely ételek, és egy kiegyensúlyozott étrendbe helyezzük azokat, segíthetünk abban, hogy kihasználjuk ezt a potenciálisan értékes tápanyag előnyeit.

A DMAE vagy a 2-dimetil-aminoetanol egy olyan anyag, amelyet kis mennyiségben az agyban természetes módon találunk. Hipotézis szerint az acetilkolin, az idegrendszerben található neurotranszmitter előfutára. Az acetilkolin a megfelelő idegi működésben, valamint az agyban tanulással és memóriával foglalkozik. Ezért a DMAE fogyasztása nagyobb mennyiségű acetil-kolint termelhet az agyban, ami potenciálisan jobb kognitív funkcióhoz vezethet. A DMAE-t legújabban reklámozták, így csökkenti a ráncokat és csökkenti a bőrt. Ez a hatás azonban soha nem vizsgálták klinikai vizsgálatban.

A DMAE-t a szervezet termeli, de természetesen megtalálható a lazac, a szardella és a szardínia esetében is. Ezt a három halat könnyedén hozzáadhatja az étrendhez. A lazac frissen, fagyasztva, konzervált vagy füstölt. A szardellák, az Atlanti-óceánon, az Indiai-óceánon és a Csendes-óceánon található közös sósvízi halak is beszerezhetők konzervben vagy paszta formájában. Nagyon népszerűek a mediterrán ételekben. Sokan nem veszik észre, hogy a Worcestershire vagy a remoulade szószokat igénylő receptek tartalmazzák a szardellait, mint az összetevőket. A szardínia vagy a szardella egy kicsi, ezüstös, olajos hal, amelyet gyakran összekevernek a szardellaival. Mind friss, mind konzervdobozban kaphatók, és számos recepthez adhatók hozzá.

A DMAE konkrét tartalmáról nem áll rendelkezésre hatalmas mennyiségű új adat az egyes halfajtákon. Azonban a “Nature” című 1959-es tanulmány szerint körülbelül néhány milligramm DMAE kilogrammonként fogyott el. Ezért a DMAE-tartalmú élelmiszerek mennyiségének növelése növelheti az agy és test számára elérhető DMAE mennyiségét. Ezenkívül a DMAE-t, akár a tápanyagot tartalmazó táplálékokat, akár a táplálék-kiegészítést kapják, az agy fogja használni, mert képes áthaladni a vér-agy gáton.

A tengeri halmok magas higanyszintű jelentései érthetően csillapítanak a halak fogyasztására, különösen a lazacra. A táplálkozási szakemberek és az orvosok erősen javasolják a vadon élő lazac táplálkozását a tenyésztés helyett. Egy 2004-es tanulmány a “Science” folyóiratban arról számolt be, hogy a tenyésztett lazac jelentősen magasabb PCB- és egyéb környezeti toxinszinteket tartalmaz, mint a vadon fogott. Ez arra késztette az ajánlásokat, hogy havonta legfeljebb két ételt fogyasztanak, vagy 8 oz-t. Tenyésztett lazac. Ezért azok, akik több DMAE-t szeretnének beszerezni az étrendjükben, fontolóra vehetik a DMAE-kiegészítők lehetőségét is, ha a vad lazac forrásai nem könnyen hozzáférhetőek.

A DMAE fontossága

A DMAE-t tartalmazó élelmiszerek

A DMAE mennyisége ezen élelmiszerekben

Biztonsági aggodalmak a tenyésztett halakkal