Efedrin veszélyeket

A növényi ephedráktól finomított anyag a növényi termék, amely népszerűséget jelent mind testsúlycsökkentő készítményként, mind sporttisztító szereként, valamint megfázás, asztma és más légzőszervi megbetegedések kezelésében. Az efedrint tartalmazó termékek sok mellékhatást okozhatnak, és nem biztos, hogy az emberi fogyasztás szempontjából biztonságosak. Beszélje meg kezelőorvosával az efedrint tartalmazó vagy vélhetően tartalmazó készítményeket.

Az efedrint tartalmazó kiegészítők vagy termékek szedésének számos különböző mellékhatása van, a kiegészítő és alternatív gyógyászatban található Nemzeti Központ magyarázata. Az efedrin fogyasztása szorongást, szájszárazságot, gyomor irritációt, veseköveket vagy fejfájást okozhat. Az efedrin is okozhat hányingert, nyugtalanságot és alvászavarokat, és néhány páciensben pszichózist vált ki. Az ephedrint tartalmazó termékeket nem szabad vemhes vagy szoptató nőknél alkalmazni, mivel az efedrin képes átjutni a méhlepényen vagy bejutni az anyatejbe.

Az efedrin szedésének legsúlyosabb kockázata a kardiovaszkuláris problémákkal való kapcsolat. Az efedrin növelheti a szívfrekvenciát és megzavarhatja a szív ritmusát, a MayoClinic.com szerint. Az efedrin szívgyulladáshoz vagy szívrohamhoz vezethet, és a szívizom károsodásához vezethet. Az efedrin által súlyosbodó egyéb kardiovaszkuláris problémák a koszorúér-disszekció, a dilated cardiomyopathia és a bal kamrai szisztolés diszfunkció. Az efedrin rendkívül veszélyes lehet bárkinek, akinek történelme volt a szívbetegségben.

2004-ben az Amerikai Egyesült Államokban az Élelmiszer- és Gyógyszer-Igazgatóság az Amerikai Egyesült Államokban betiltotta az efedrát tartalmazó étrend-kiegészítőket olyan tanulmányok alapján, amelyek ésszerűtlen súlyos mellékhatások, beleértve a halálos kimenetelű kardiovaszkuláris problémákat is. A Nemzeti Kiegészítő és Alternatív Orvostudományi Központ szerint ez a tilalom nem terjed ki a hagyományos kínai jogorvoslatokra vagy teákra, amelyek efedrint tartalmaznak, ha a hagyományos ételek szabályozzák. A kémiailag szintetizált efedrint még mindig használhatják asztma és egyéb olyan állapotok kezelésére, amelyek orrdugulást vagy sípoló zavarokat okoznak, a Drugs.com szerint.

Az étrend-kiegészítők gyenge szabályozása aggodalomra ad okot azoknak, akik állítólag efedrint tartalmaznak, mivel valószínűleg kevésbé jó hírű forrásból származnak. A címkén felsorolt ​​vegyület, például az efedrin nem feltétlenül jelenti azt, hogy a vegyület ténylegesen jelen van a táplálékban. Gyakran előfordul, hogy az étrend-kiegészítők kémiai összetétele nem egyezik a címkén szereplő összetevőkkel. Azok a kiegészítők fogyasztása, amelyek azt állítják, hogy efedrint fogyasztanak, olyan szennyező anyagok véletlen fogyasztását eredményezhetik, amelyek veszélyeztetik az egészséget.

Mellékhatások

Kardiovaszkuláris problémák

Ephedra Ban

Kiegészítő kockázatok