Gyakori depresszánsok

A depresszánsokat azért hívják, mert lenyomják vagy lelassítják a központi idegrendszer működését. Ez fizikai depressziót, csökkent gátlókat, szedációt, alvást, érzéstelenítést, eszméletvesztést és potenciálisan kómát és halált okoz. A gyakori depresszánsok közé tartoznak a gyógyszercsoportok, mind vényköteles gyógyszerek, mind szabályozott anyagok. Orvosi előírások szerint ezek a gyógyszerek szorongást, alvászavarokat, akut izgatottságot, fájdalmat, izomgörcsöket és egyéb körülményeket kezelnek. Emberek a visszaeső depresszánsokat megkönnyítik, hogy megkönnyítsék az érzelmi fájdalomtól, a rohanás vagy az eufória elérésétől, az idegek nyugalmától vagy az elvonási tünetek elhárításáért, többek között. A depresszánsokat gyakran bántalmazzák más gyógyszerekkel együtt.

Alkohol

Az alkohol a leggyakrabban alkalmazott depresszáns. Fiziológiai hatásai közé tartoznak a gátlás, a szédülés és a megbetegedés. Nagyobb dózisokban a hatások közé tartozik az elmosódott beszéd, az elrontott alvás, hányinger és hányás. A drugfree.org szerint, még alacsony dózisokban is, az alkohol jelentősen megnehezíti az ítéletet és a koordinációt, elég ahhoz, hogy a vezetés veszélyes legyen. Továbbá, akár alacsony vagy közepes dózis esetén a családon belüli erőszak és a gyermekkori visszaélések száma nő. A Haight-Ashubry Detox klinikai szakértők szerint Darryl Inaba és William Cohen a “Felsők, Downers, All Arounders” című tanulmány szerint a fiziológiás okok miatt a nők sokkal nagyobb kockázatot jelentenek, Mérsékelt ivásra. Az alkoholisták körében a nők halálozási aránya kétszer olyan magas, mint a férfiaké.

A benzodiazepinek

A benzodiazepinek általában a szorongásos rendellenességek és néha az alvászavarok kezelésére, az alkoholfogyasztásra vagy a heroin elvonására, valamint a vázizmok ellazítására vonatkoznak. A gyógyszerek ebbe a csoportba tartoznak a Xanax, a Valium, az Ativan és a Klonopin. Az alkoholhoz hasonlóan befolyásolják a testet és a lelkét, csökkentik a gátlást, lelassítják a pszichomotoros készségeket, nyugtatják és izomlazítást keltenek. Emésztési veszteséget, toleranciát, elvonási tüneteket és függést is okozhatnak. Jelentős veszélyt jelentenek az alkohol használatakor.

barbiturátok

A barnulati felhasználás csúcspontja az 1940-es években és az 50-es években történt, és ezeknek a gyógyszereknek a visszaélése az 1960-as években kezdődött. Inaba és Cohen szerint a barbituátok dezinhibált eufória érzést keltenek, és kezdetben stimuláló hatást fejtenek ki, mielőtt nyugtatóvá válnának. A túlzott vagy hosszú távú használat tartós változásokat idézhet elő a hangulatban, a személyiségben és a viselkedésben. A Barbituates rendkívül magas a túladagolás és a függőség kockázatával.

Az opiátok

Az opiátok közé tartoznak mind a vényköteles gyógyszerek, mint a kodein, a Vicodin, az OxyContin és a Demerol, valamint az illegális kábítószerek, mint a heroin és az ópium. Inaba és Cohen szerint az opiáthasználók csökkent nyugtalanságot, nyugalom érzését és a nem kívánt érzelmek elhúzódását tapasztalják. Emellett az agyban átmenetileg növelik a dopamint, ami a visszaélés ciklusát idézi elő, mivel a kimerült dopamin a használat után depresszió és ürességet okozhat, megerősítve a több opiát-igényt.

Egyéb depresszánsok

Egyéb depresszáns gyógyszerek közé tartoznak a gamma-hidroxi-butirát vagy a GHB. Ez a gyógyszer gyorsan és erőteljesen hat a központi idegrendszerre. Általában az 1970-es és 80-as években visszaéltek, a Quaaludes szintén tartozik ebbe a drogcsoportba. A Quaaludes magas kockázatot jelent a túladagolás és a függőség tekintetében. Az alvássegítő Ambien egy rövid hatású hipnotikus gyógyszer. A vázizomrelaxánsok, mint például a Flexeril és a Robaxin, kisebb depresszánsoknak tekinthetők, mint az over-the-counter álmatlanságok és az antihisztaminok. Végül az inhalánsok depresszív hatással lehetnek a központi idegrendszerre is, hasonló hatással az alkoholra, sokkal nagyobb egészségügyi kockázattal.