Kimerült és remegő a gyakorlás után

A gyakorlat adóztatható, de ha testét túlságosan közelíti a határai, veszélyessé válhat. A legtöbb gyakorlati szakértő azt javasolja, hogy az edzés intenzitása a maximális pulzusszám 80% -a alatt maradjon, ha hosszú ideig gyakorolsz. Ha testmozgás közben rázzuk, vagy nagyon kimerültünk, a tested azt mondja, hogy könnyű és pihenjen. Lehetséges, hogy lecsapolták a tápanyagok testét, beleértve a vércukrot is.

Ha kimerült, nehéz lesz a fizikai aktivitás folytatása. Az izmok gyengének és lassan válaszolnak. Lehet, hogy könnyedén érzi magát, és szédülést szenved. Úgy tűnik, a szíve túl gyorsan ver. Súlyosabb esetekben hányingert és hányást is okozhat. A rázás könnyebben azonosítható, ellenőrizhetetlen rezgések tapasztalhatók, akár egy kiválasztott izomcsoportban, akár egész testében, különösen a végtagoknál, például a kezeknél.

A rázás és kimerülés leggyakoribb oka hipoglikémia. Ez egy átmeneti állapot, amelyben a szervezet vércukorszintje alacsony, és energiájához zapping. A vércukorszintet a cukrok és a szénhidrátok tartják az Ön étrendjében, és ha hosszú ideig étkezés nélkül mennek, akkor leeshetnek, és megnehezítik a működésüket. A gyakorlatban a vércukorszintet is feltöltheti tüzelőanyagként, és viselni tudja a testet. Lehetséges, hogy egyszerűen csak egy szélsőséges pontra tolta a testét, ahol küzd, hogy ellenőrizze a motor működését, ami rázza a test izmait.

Álljon meg, ha remegő vagy kimerült, és üljön le. Vegyen mély lélegzetet, hogy oxigént szállítson a testbe, és vizet kortyolgathasson, vagy még jobb sport italt – a sportitalok cukorai visszaállítják a szervezet vércukorszintjét, és javulást tapasztalhat az állapotában, különösen a rázkódásnál. Ha élvezheti az ételt, akkor érdemes enni egy kis mennyiséget, hogy meggyőződjön arról, hogy ez javítja-e az állapotát azáltal, hogy üzemanyagot ad a szervezetnek és cukrokat a véréhez. Megakadályozhatja a kimerültség és a rázkódás előfordulását azáltal, hogy egy kis mennyiségű ételt ad meg, mielőtt gyakorolná vagy ivott volna egy sport italt, mielőtt és / vagy közben gyakorolná.

Ha más, megmagyarázhatatlan tünetei vannak, vagy ha a tünetek kezelése nem jár javulással, forduljon orvoshoz diagnózishoz. Lehetséges, hogy problémáinak kombinációjából szenved, vagy olyan helyzetben van, amelyet szakmai bepillantás nélkül nehéz azonosítani. Semmilyen körülmények között ne taszítsa magát, hogy folytassa a gyakorlást a kimerültség és az ellenőrizhetetlen rázkódás közben.

Azonosítás

Lehetséges okok

Kezelés és megelőzés

szempontok