Kukorica tea egészségügyi előnyöket

A kukorica tea egy klasszikus koreai italkínálat. A kukoricamagból készült tea elsődleges előnye a víztartalom miatt bekövetkező hidratálás, de kisebb mennyiségű tápanyagot, például szénhidrátot, C-vitamint és folsavat is kap. A kukorica-teát kukoricaszemesszel is megkonzerválják. Ez a tea lehet diuretikum, és segít stabilizálni a vércukorszintet.

Kukorica teák alapjai

A kukorica teát két különböző módon készítik el. Az egyik módszer pörkölt kukoricamagot használ, míg a másik szárított vagy friss kukoricaszemét teát. Mindkét típus esetében az összetevőket forrásban lévő vízbe helyezzük és kb. 20-30 percig forraljuk. Ezután a szilárd összetevők kifújódnak, és a fennmaradó vizet tea szolgálja: A teát kb. Egy hétig kell tartani a hűtőszekrényben, de ez gyorsan megromlik. Ha elkezd felhomályosodni, itt az ideje, hogy eldobja a teát.

Hidrát kukoricával

A pörkölt kukorica tea jól illik a test hidratálásához. Valójában a kukorica-teát ugyanúgy fogyasztják, mint a normál víz Koreában, a 2014. októberi Táplálkozási Kutatás és Gyakorlat című tanulmány szerint. Amellett, hogy a pörkölt kukorica tea főként vízből áll, cukrot is tartalmaz a kukoricából .

Tápanyagok a pörkölt kukoricában

A csésze pörkölt kukoricaszeletből származó tápanyagok pontos mennyisége függ a kukoricától a vízig terjedő részaránytól és a kukoricától. Néhány tápanyag százalékos aránya azonban a vízbe kerül, míg egy csésze nyers kukoricamag a C-vitamin napi értékének 14% -át tartalmazza, napi 2000 kalóriát fogyasztva. A B-6-vitamin és a folsav 12% -ának napi értékének 11% -át is tartalmazza. Általános útmutatásként a kukorica folsavjának mintegy 35% -a folyik bele a forró vízbe, jelentette be az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma. Azt is elvárhatják, hogy a víz a teljes C-vitamin körülbelül 25% -át és a B-6-vitamin 15% -át tartalmazza.

Corn Silk Tea előnyei

A kukoricaszemekből készült tea különbözik a sült kukoricamagtól, mivel a selyem enyhe vizelethajtó, ami azt jelenti, hogy elősegíti a vizeletképződést. A laboratóriumi patkányok vizsgálata támogatja a diuretikum szerepét, a Molecules folyóirat 2012. évi felülvizsgálata szerint. Megfigyelt patkányokat, amelyek azonban adott mennyiségű kukoricaszemes kivonatot kaptak. Mivel nem fogod tudni, mennyi a csésze teát, óvatos az adagtól, amíg meg nem ismered a hatását. Ne feledje azonban, hogy a tea növelheti a vizeletben kiléptetett káliummennyiséget, így nem az a legjobb, ha az elektrolitokat elveszíted a verejték alatt. A szárított selyem vízben forrázott kukorica selyemkivonata szintén javította a vércukorszintet A laboratóriumi egereknél 2009 novemberében jelentették a táplálkozást és a metabolizmust.