Otthoni jogorvoslatok egy arcbőrre

Az arcbőröket az elhalt bőr eltávolítására használják, ami egészségesebb arckifejezést eredményez Pamela Hill “Speciális arc- és testkezelések a gyógyfürdő számára” szerint. A súrolók, amelyeket néha “ragyogásoknak” hívnak, használhatók otthoni gyógymódként a bőrproblémákra. A pattanások, a száraz bőr vagy az olajos bőrt javíthatják az arcbőrradír hámlasztó hatásának, míg az arcbőrrés alkalmazása a normál bőrre, kényeztetheti magát. Hozzon létre otthoni gyógynövényes bõrbõrét azon költségek töredékéért, amelyeket a kereskedelmi fürdõk töltenek. Bónuszként a legtöbb otthoni orvoslásban használt maradék összetevőket az arcbőrök kétszer egészséges ételekként kezelik a kezelés alatt vagy után.

Nyugtató arcbőr

Keverjünk össze 1 csésze száraz, nem illatosított zabpehelyet 1/2 csésze vízzel. A “Milady’s Skin Care és a Cosmetic Ingredients Dictionary” szerint a zabliszt is nyugtató és hámlasztó, a halott bőrsejteket lecsapva, miközben megnyugtatja a gyulladt és fájó területeket.

Akne arcbőr

Hagyja a zabpehelyet és a víz keveréket a zabpehely gyártójának utasításai szerint. Keverjük össze a keveréket, figyelve a konzisztencia változását. A zabpehelynek továbbra is fenn kell tartania a szárazságot.

Hámlasztó arcbőr

Hagyja lehűlni a keveréket. Alkalmazza a keveréket az arcodra, dörzsölje azt kis körökben, ahogy használja. A körkörös mozgás eltávolítja az elhalt hámsejteket.

Hagyja, hogy a keverék legfeljebb öt percig üljön az arcán, hogy lehetővé váljon a zabpehely megnyugtató hatása.

Hűvös vagy langyos vízzel öblítse le az arcbőrét az arcáról. Ha szükséges, hidratálószert kell alkalmazni.

Távolítsa el a négy szamóca szárait. A szamóca szerint a Sue Dolan “Természetesen Skinsational” szerint szalicilsav található, amely sok over-the-counter pattanáscsökkentő termék összetevője.

Mash az eper együtt 2 evőkanál. Cukrot és 1/2 evőkanál. édesem. A cukor elpusztítja az elhalt hámsejteket, míg a méz bizonyítottan antibakteriális, amint azt a “Journal of the Royal Society of Medicine” című 1999-es tanulmányban vázolták fel.

Keverjük össze a mézet, az epret és a cukrot, amíg egyenletes konzisztencia nem állnak. A keveréknek goopy-nek kell lennie, de durva a cukor-granulátum bevonásával.

Alkalmazza a keveréket az arcodra, csepegjen kis körökben, ahogy megy. Ha úgy találja, hogy a cukorszemcsék túl kemények az arcodért és fájdalmasak, adjunk hozzá egy kis vizet a keverékhez, hogy kissé feloldjuk a granulákat.

Hagyja, hogy a keverék az arcodon öt és tíz perccel a súrolás után leüljön, lehetővé téve a szalicilsav és a méz antibakteriális jellegét. Öblítse le hűvös vagy langyos vízzel. Mivel a méz természetes hidratáló, ezért nem kell további hidratálószert alkalmazni, miután használta ezt az arcradírot, hacsak nincs száraz bőröd.

Hámozzon le és gödörbe egy avokádót. Távolítsa el a gödröt, és félig vágja le a gyümölcsöt. Az avokádót megnyugtatónak tartják. Több érdeklődéssel azonban a gyümölcs olyan savakat is tartalmaz, amelyek finoman eltávolítják az elhalt hámsejteket az arcról, amint azt Dolan “Természetesen Skinsational” című közleménye is megjegyzi.

Keverjük össze az avokádó felét 1 evőkanál. Tengeri sót és 1 tk. Tej és egy csepp vagy két citromlé. A citromlé és a tejsav a tejben enyhe savas hámlasztásként működnek, míg a tengeri só lehetővé teszi a halott bőr kézi eltávolítását.

Vizsgálja meg a bozótot olyan területen, amely kevésbé érzékeny, mint az arcod, például a kezed hátulja. Ha a só túl kemény, akkor biztosan jobban ártana az arcát. Adjunk hozzá néhány csepp vizet, hogy lágyítsuk a só granulátumát.

Dörzsölje a keveréket az arcára kis körökben. Ne használja a keveréket a szemébe a használt gyümölcs savanyúsága miatt.

A mosást közvetlenül a mosás után öblítse le az arcáról. Hűvös vagy langyos vizet használjon, és hidratálószert alkalmazzon a bőrére.