Dagadt és hátfájás

A vérzés és a hátfájás gyakori tünetek, amelyek időről időre hatással vannak mindenkire. Míg a legfontosabb okok nem súlyosak, egyes esetekben ezek a tünetek jelezhetik a figyelmet igénylő egészségügyi problémát. Ha tartós puffadást és hátfájást tapasztal, keresse fel kezelőorvosát a megfelelő diagnózishoz és kezelési tervhez.

Az epekövek

Az epehólyag egy emésztőrendszer, amely az epe, az a folyadék, amely segíti a zsírbontást. Az epekövek kemény lerakódások, amelyek az epehólyagban keletkeznek. Ha egy epekő az egyik olyan folyosóra utazik, amely a májból a vékonybélbe juttatja az epét és megakadályozza az epe áramlását, számos tünetet okozhat, beleértve a hasi puffadást és a hátfájást. Az epekő egyéb tünetei közé tartozik a hasfájás, a láz, a hidegrázás, a sárgaság, az émelygés és a hányás.

Terhesség

A terhesség tünetei különböznek a nõktõl a nõig, de a hasmenés és a hátfájás gyakori a terhesség alatt. Az alsó hátfájás leggyakoribb a terhesség korai szakaszában, de a terhesség alatt az Egyesült Államok Terhességi Szövetsége szerint durva, tartós hátfájás is fennállhat. A terhességre utaló egyéb tünetek közé tartozik a kimerült menstruációs időszak, a fáradtság, a duzzadt mellek, az émelygés, a fejfájás, az étkezés Cravingek, fokozott vizelés és sötétedés a parton, bőr a mellbimbók körül. Ha gyanítja, hogy terhes lehet, terhességi vizsgálattal forduljon orvosához.

Petefészekrák

Ha a hasi puffadás és a teltség előfordul az alsó hátfájással, akkor ez lehet a petefészekrák jelenlétére utaló jel. A puffadás és a hátfájás mellett a petefészek rákot is okozhat gáz, emésztési zavar, hányinger, székrekedés, csökkent étvágy és fáradtság. Mivel a petefészekrák tünetei hasonlóak a közös emésztési betegségekhez és a húgyhólyag problémákhoz, nehéz lehet az állapotot izolálni a rák elterjedése előtt, Ha bármilyen petefészekrákot érintő tünetet tapasztal, forduljon orvosához. A korai felismerés és a kezelés elengedhetetlen a pozitív kimenetelhez.

Gyermekbénulás

Ritkán előfordulhat, hogy a dagadt érzés háttérvilágítással társulva vírusos fertőzést jelenthet, melyet poliomyelitisnek neveznek. A poliomyelitis, amelyet a poliovírusnak való kitettség okoz, befolyásolja az idegeit. Bizonyos formák részleges vagy teljes bénuláshoz vezethetnek. A polio általában olyan betegeknél fordul elő, akiket nem fertőztek meg a fertőzéssel szemben, vagy akik nemrégiben utaztak olyan területekre, ahol a kórokozó-járvány kitörése előfordult. A polio egyéb tünetei lehetnek láz, székrekedés, fáradtság, fejfájás, ingerlékenység, izomfájdalom, És hányás. A legtöbb poliomyelitisben szenvedő személy teljes gyógyulást tapasztal, a MedlinePlus szerint.