Holisztikus kezelések a nyaki polipok számára

A nyaki polipok tumorszerűek, a nők cervixben előforduló növekedései. Ezek a kis növekedési formák mérettől függően változhatnak, és általában nem rákosak. Az orvos azonban szeretné eltávolítani a polipokat a rák vizsgálatára. Bár egyes alternatív gyógyszerek segíthetnek a polipok csökkentésében, nincs tudományos bizonyíték arra, hogy holisztikus kezelés működik ehhez a feltételhez. Fontos, hogy konzultáljon orvosával, ha a nyaki polipok holisztikus kezelését fontolgatja.

Azonosítás

A nyaki polipok viszonylag gyakoriak, különösen a 20 évesnél idősebb nőknél, akiknek gyermekük volt. Az orvosok bizonytalanok a polipok pontos okait illetően, de úgy vélik, hogy ezek összefüggésben lehetnek a méhnyak gyulladásával vagy az ösztrogénre adott abnormális reakcióval. Egyes nyaki polipok egyáltalán nem okoznak tüneteket, de egyes tünetek közé tartozik a hüvelyi elváltozás, az időszakok közötti vérzés és a közösülés után történő vérzés. A nyaki polipok általában kicsiek és körülbelül 1-2 cm hosszúak. Egyedül vagy egy kis csoportban jelentkezhetnek.

Hagyományos kezelés

Egyes nyaki polipok szexuális kapcsolatok vagy menstruáció esetén jelentkezhetnek. Gyakran előfordul, hogy orvosának orvosilag el kell távolítania a polipokat. Orvosa az ambuláns műtétet az irodában végzi, ha a polipot egy speciális eszközzel óvatosan húzza le. Friss vérzést tapasztalhat, miután eltávolította a polipot. Véroszel ellátott fájdalomcsillapítókat, például ibuprofent használhat a kezelést követő kellemetlenségek vagy görcsök kezelésére. A laboratórium megvizsgálja a polipot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem rákos. Orvosa antibiotikumokat írhat fel, ha a polip fertőzöttnek tűnik.

Megelőzés

Mivel a méhnyakrák pontos oka nem ismert, nehéz lehet megakadályozni a növekedés kialakulását. A pamut alsónemű viselése segíthet megelőzni a felesleges nedvességet, ami polipokat okozó fertőzésekhez vezethet. Az alternatív szakemberek úgy vélik, hogy a C-vitamin segíthet megakadályozni a fertőzést, amely a polipok kialakulásához vezethet. Emellett a béta-karotinban gazdag ételek hozzájárulhatnak a nyálkahártya egészségének javulásához. Tegye bele ételeihez olyan ételeket, mint a kajszibarack, a sárgadinnye, a mangó, a sárgarépa, a sütőtök és a sütőtök, hogy meg lehessen akadályozni a polipok növekedését.

Holisztikus kezelés

Az orvosok nem javasolják a nyaki polipok holisztikus kezelését. Ha a polipok holisztikus intézkedései iránt érdeklődnek, fontos, hogy konkrét ajánlásokkal először beszéljen orvosával. Néhány alternatív szakember javasolja a polipok gyógymódjait, amelyeket a menstruációs ciklusának adott időpontjaiban szed. Az ovuláció, a fahéj, a gyömbér, a mustármag, a sárga cédrus vagy a mészáros seprű elősegítheti a polipok csökkentését. A ciklus során a gyógynövény petefészkét kezelheti a polipok kezelésére.