Különbség a split borsó és a lencsék között

A szárított borsó és a lencse nem evőként ízletes, vízben vagy állományban főzött és aromás zöldségekkel gazdagított. A Split borsó és a lencse a pulzus növények ehető gyümölcse. Az impulzusok a latin pulzusból származnak, azaz vastag levest. A split borsó és a lencse mind a húsos alapú ételek széles választékát kínálja, de mindegyiknek megkülönböztetett íze, textúrája és főzési követelményei vannak.

A borsó, amelyet Pisum sativumnak is neveznek, olyan héjakkal rendelkezik, amelyek lefedik őket, amelyek bár ehetőek, hígítják a gyümölcs földszerű, gazdag ízét. A rothadt és osztott borsó gyorsabban készíti a szakácsokat, így kényelmesebbé teszi őket az elfoglalt szakácsok számára. A lencse méretétől függően változó, védő bőrt tartalmaz, piros, szürke sárga vagy fekete. A grocerák egész vagy osztott lencsét hordoznak, félig félkészek, és kevésbé elegendőek a szakácsozáshoz, és mindenféle lencsék finoman különböző textúrájú és ízű.

A lencse és a tört borsó mindegyikből körülbelül 244 kalóriát tartalmaz csészénként. A Split borsónak 17 gramm fehérje van, szemben a lencse 19 gramm fehérjével. Mindkét étel magas a rostokban, ami elősegíti a jó emésztési egészséget és a koleszterinszintet. A borsónak 6 gramm rostja van, kevesebb mint a lencse által nyújtott csaknem 9 gramm. Ha vegetáriánus vagy vegán vagy, a lencse 7 milligramm vasat tartalmaz, míg a split borsó csak 2,7 milligramm. Mindkét táplálék kálium előnyös forrása, osztott borsó 750 mg és lencse 772 milligramm / csésze.

A csomagolt lencse és a tört borsó kemény és száraz, de felduzzadnak és lágyulnak vízben. Lencse főzni salátákban vagy más receptekben, tegye lencsefedeleket egy nagy edénybe, és adjunk hozzá friss vizet. Ellenőrizze a csomagot a pontos mennyiséghez. Forraljuk fel a vizet, majd kb. 30 percig lángoljuk meg a lencsét, vagy addig, amíg meg nem puhul. A split borsó törmelékesebb, mint az egész lencsék, és csak 20 percen belül főznek. Sózhatja a lencseeket főzés előtt vagy után.

A lencse gazdag, húsos íze van, amely hideg salátákban vagy forró előételekben jól működik. A klasszikus lencse leves gyors és kényelmes étel, különösen hideg téli napokon. Az egész lencsék megtartják alakjukat, így jól működnek a salátákban és az üreges vagy nagy hordabella gombákban. A split borsó, mint a felére vágott lencse, szétesik a főzés során, és pasztaszerű konzisztenciát képez. Az osztott borsólevél, akár szalonnával, akár sonkás ízesítéssel vagy anélkül, enyhén édesebb ízű, mint a főtt tört lencse, és a sárga vagy zöld tört borsó a főzés után megtartja vidám árnyalatát, valamint a vörös lencse.

alapjai

Tápanyagok

Készítmény

receptek