A nátrium az arcát zsírja?

A sós zacskó fogyasztása kielégítő, de befolyásolhatja a megjelenését. Ha túl sokat eszik a sós ételeket, akkor a test megtarthatja a vizet, hogy meggyengítse azt, ami miatt az arca puffad. Ritkán előfordulhat, hogy a puffadt arc az alapbetegség oka. Beszélje meg kezelőorvosával, mielőtt bármilyen változtatást végezne az étrendben, és mielőtt megpróbálná kezelni a puffadt arcát.

Nátrium iránymutatások

Minden olyan étel, amely sós ízeket tartalmaz nátriumot – a nátriumot tartósítószerként is használják olyan édes és ízletes ételekben, amelyek egyáltalán nem sósak. Bár egyes nátrium alapvető fontosságú a szervezet számára, hogy egyensúlyba hozzuk a folyadékokat, segítsen az izmok összehúzódásában, relaxálásában és idegimpulzusainak megjelenítésében a szervezetben, a túl sok nátrium egészségtelen. Az 50 és az alattiaknak naponta 2300 mg vagy annál kevesebb nátriumot kell fogyasztaniuk. Az 51 éves felnőtteknek napi 1500 mg nátriumot vagy annál kevesebbet kell fogyasztaniuk.

Nátrium felesleg

Annak érdekében, hogy kiegyensúlyozza a nátriumot a szervezetben, a teste extra folyadékot fog tartani a nátrium felesleges felhígítása érdekében. Ez azt eredményezheti, hogy az arca puffieresebbnek tűnik, mint máskor. A puffadt arc, más néven ödéma, arra utalhat, hogy túl sok nátriumot fogyaszt. A nátrium növelheti a vérnyomását is, ami vesebetegséget, stroke-ot, szívbetegséget vagy szívelégtelenséget okozhat.

Hogyan vágjuk vissza

Távolítsa el az arcpuffadást azáltal, hogy a nátriumot csökkentette az étrendben. Ellenőrizze az egyes táplálkozási címkéket, amelyeket eszel, és könnyű a só rázógépen. Ha lehetséges, válasszon házi készítésű ételeket az előre csomagolt ételek helyett, amelyek tartósítószerként nátriumot tartalmaznak. Tartsd távol a nagy sót ízesítő fűszereket, például a kötszereket, a szójaszózt, a mustárt és a ketchupot. Receptek készítésénél használjon felét a só mennyiségének felét, mint amit a recept igényel.

Vizet inni

Bár ellenkezőleg tűnhet, több víz fogyasztása csökkentheti az arc vízvisszatartását. Ha több vizet iszol, hígítod a nátriumot a véráramba, és a szervezetednek nem kell túl sok vizet tartania. A fejével aludni, egy extra párnán emelkedni, és egy jégcsomagot elhelyezni az arcán az is lehet, hogy a felesleges folyadékot kiszívja az arcodból.