A diéta zöld tea koffeint tartalmaz?

A diétás zöld tea népszerű helyettesíti a magas kalóriatartalmú, alacsony táplálkozású üdítőitalokat, különösen akkor, ha megpróbálja lefogyni. Ha aggasztja az összes koffeinbevitelt, ügyeljen arra, hogy a zöld tea jelentős mennyiségű gyógyszert tartalmaz. A nap késõi fogyasztó étrend zavarhatja az alvás képességét.

A koffein hatásai

A koffein stimuláns, amely befolyásolja a központi idegrendszert, ébresztő érzést adva. A Dél-Dakotai Egészségügyi Minisztérium által kiadott iránymutatások szerint a napi 300 mg mérsékelt összeg a legtöbb felnőtt számára. A túl sok koffein fogyasztása fejfájást, gyomorfájást, ideges érzéseket és álmatlanságot okozhat. A vérnyomást is növelheti. Néhány ember, különösen azok, akik nem fogyasztanak koffeint, érzékenyebbek a hatásaira.

Koffein és fogyás

Katherine Zeratsky, regisztrált dietetikus szerint a Mayo Klinikán a koffein súlyvesztésre gyakorolt ​​hatásaival kapcsolatos tanulmányok nem voltak meggyőzőek. Egyes kutatók elmélete szerint az étvágycsökkentő hatása vagy az anyagcsere felgyorsítása. Mások azt sugallják, hogy a koffein vizelethajtó hatásai vízveszteséget okoznak. Bár a koffein sajátos hatásait a testsúlycsökkenésre nem teljesen értik, nem valószínű, hogy akadályozná a fogyást.

Mi a zöld tea?

A zöld tea ugyanabból a növényből készül, Camellia sinesis, mint a fekete tea. A fő különbség a feldolgozás. A fekete tea fermentálódik a szárítás előtt. A zöld tea nem. A Maryland Orvostudományi Egyetem által kiadott iránymutatások szerint a zöld tea segíthet számos betegség megelőzésében és ellenőrzésében, beleértve néhány rákos megbetegedést, szívbetegséget, Crohn-betegséget és cukorbetegséget.

Koffeinszint a táplálkozásban Zöld tea

Minden márkájú diéta zöld tea kicsit más. Lipton Diet Zöld Tea A citrusfélék tartalmaznak 12 mg koffeint 8 oz. szolgáló. Snapple diéta A zöld tea 14 mg koffeint tartalmaz 8 oz-nál. szolgáló.

Figyelem

A legtöbb diétás zöld teát 20 oz-ban adják el. Egyszeri adagoló palackok, de táplálkozási információkat tartalmaznak 8 oz-ra. személyre. Hacsak nem osztja meg a 20 oz-ot. Palackot 2,5 adagra, akkor meg kell tennie egy matematikát, hogy megtudja, mennyi koffein van az Ön italjában. 20 oz. Egy üveg zöld tea, amely 14 mg koffeint adagonként tartalmaz 50 mg koffeint.