Ekcéma az élesztőből

Az ekcéma egy bőrbetegség, amely több mint 30 millió amerikai embert érint, állítja a National Eczema Association. Az ekcéma gyermekkorban gyakori és gyakran elhomályosul a felnőttkorban, bár egyes embereket egész életükben szenved. Nem teljesen ismert, mi okozza az ekcémát, de bizonyos körülményeket tudják súlyosbítani. Egyes ételek, például az élesztő allergiája gyanús az ekcéma fellángolásához.

Tünetek

Az ekcéma mindenki számára más és az ekcéma összes tünete lehet vagy nem tapasztalható. Az ekcéma kiütés gyakran befolyásolja a könyök belsejét, a térd mögött, a kezek és a lábak, a boka, a csukló, az arc és a nyak. Ha ekcéma van, a bőrkiütés lehet vörös vagy barnás-szürke, száraz bőrfelület, nagyon viszkető lehet, apró vörös dudorokat jeleníthet meg, amely hólyagos, vastag és repedezett lehet, és rendkívül érzékeny is lehet. A kiütés duzzadt vagy megrepedt a karcolás miatt. Ha az ekcéma kiütés a szemöldökökön vagy a szempillákon helyezkedik el, akkor lehet, hogy kopaszodik, mert túlságosan súrolja a viszkető területeket.

élelmiszerek

Az élesztőérzékenység a Foodintol.com, az élelmiszer-intoleráns fogyasztók online erőforrásközpontja szerint minden egyénben egy-egy embert érintenek. A keményítőtartalmú, szénhidrátos ételek gyakran tartalmaznak élesztőt. Néhány egyéb élelmiszer, amely tartalmazhat élesztőt: sör, gyümölcsbőrök, almaborok, MSG, szójaszósz, túlérett gyümölcsök, ízesítő fűszerek és keverékek, B-vitamin kiegészítők, elkészített levesek és csokoládé.

alternatívák

Az élesztőt tartalmazó élelmiszerek elkerülése segíthet az allergiás reakciók elkerülésében, amelyek az ekcéma fellángolásához vezetnek. Annak megállapításához, hogy egy termék élesztőmentes-e, ellenőrizze az összetevő címkét. Egészséges élelmiszerboltja is tartalmazhat különféle élesztőgátló termékeket. A naturopath egy másik jó információforrás. Segítséget nyújthat az élesztőmentes élelmiszerek megtalálásában, valamint meghatározhatja, hogy bármi más is okozhatja az ekcémát.

figyelmeztetések

Ha érzékeny az élesztőre, és ez az ekcémát okozza, más egészségügyi problémákat is okozhat. Az élesztőérzékenység gyakran más tünetekkel jár, mint a gyomor-bélrendszeri problémák, a fejfájás és a légzési nehézségek. Orvosa segítséget nyújthat Önnek annak meghatározásában, hogy érzékenysége van-e az élesztőre, segít-e legyőzni és elkerülni a további szövődményeket, Ha az ekcéma kezelése nem megfelelő, komoly egészségügyi problémákhoz vezethet. A MayoClinic.com azt jelzi, hogy az ekcéma kiütések állandó karcolódása végleg károsodást okozhat, ami vastagabb és bonyolultabb. Ön még jobban veszélyeztetheti a bőrfertőzések kialakulását, amikor a bőrét karcolódtatják. Ha az ekcéma a szeme körül vagy a szeme körül van, akkor károsíthatja a szemét, és akár állandó szemkárosodást is okozhat.

Előnyök

Ha az élesztő eltávolítása az étrendből segít tisztázni az ekcéma problémáit, előfordulhat, hogy nem kell vényköteles gyógyszereket alkalmazni az ekcéma kezelésére – ezáltal elkerülve azokat a kellemetlen mellékhatásokat, amelyeket egyes vényköteles gyógyszerek kaphatnak.