Elliptikus tömeghatárok

Az ellipszisek, mint bármelyik másik edzőgép, több száz font súlyt hordanak, ha használják őket. A túlzott használat – naponta egyszer vagy annál több – ez a súly hangsúlyozza az elliptikus kialakulást. Az elliptikus súlykorlát után elengedhetetlen, hogy a gép simán működjön. Az elliptikus gyártók ezeket a határértékeket a súly, valamint a keret, a motor és egyéb részek súlyának megfelelően határozzák meg anélkül, hogy károkat okoznának vagy stresszt okoznának.

Jelentőség

Ismerje meg az elliptikus gépének súlyhatárát, hogy a gép simán működjön. A súlyhatár túllépése miatt bizonyos funkciók, például a lejtős rámpa beállítása, a konzol vagy a pedálok hibás működéséhez vezethetnek. Bizonyos esetekben a súlyhatár túllépése véglegesen károsíthatja az ellipsziseket.

Tipikus súlyhatárok

Súlykorlátok minden egyes elliptikus modellnél változóak. Az elliptikus súlyhatárok a 250-400 font tartományba esnek. A kereskedelmi minőségű elliptikus gépek jellemzően a legmagasabb súlykapacitást kínálják több felhasználó igényeinek kielégítésére. Az otthoni használatra szánt elliptikus gépek kisebb súlyhatárokkal rendelkeznek, gyakran kevesebb, mint 300 lbs.

Jellemzők

Az alacsonyabb súlyhatárokkal rendelkező elliptikus gépek gyakran könnyebbek kisebb keretekkel és kisebb részekkel. Kevésbé hatékony motort használhatnak, mivel a gép kevésbé súlyos. Ezek a gépek gyakran elakadnak, hogy kevesebb helyet foglaljanak el és nehezebbek legyenek, így könnyebben szállíthatók. Az elliptikus gépek nagyobb súlyhatárokkal rendelkeznek, szilárdabb keretek és alkatrészek, amelyek nagyobb súlyt tudnak elviselni. Ezek az ellipszisek gyakran szilárdabb megjelenésűek és súlyosabbak, de egyesek még mindig behajlik, hogy illeszkedjenek a kisebb helyiségekbe. Általában erősebb motorokat kínálnak a nehezebb felhasználók számára.

További segítségért

Az elliptikus súlyhatár megismeréséhez olvassa el a használati útmutatót. A súlyhatárt gyakran megtalálja a kézikönyv elején a “Figyelmeztetések” részben. Ha nem tudja megtalálni elliptikus súlyát, forduljon elliptikus kereskedőjéhez vagy a gyártó ügyfélszolgálatához. Keresse meg a sorozatszámot az elliptikus kereten belül, mielőtt hívna, hogy a képviselő gyorsabban tudja ellátni Önt.

figyelmeztetések

Az elliptikus súlyhatárt meghaladó személyek nem használhatják a gépet. Ennek következtében állandó károsodást okozhat: az otthoni használatra szánt elliptikus gépeket nem szabad használni a kereskedelmi környezetben a súlyhatár túllépésének elkerülése érdekében. Az elliptikus gyártók nem fedezik az elliptikus használathoz kapcsolódó károkat, ha meghaladják a súlyhatárt, ez visszaélésnek minősül Vagy visszaél, és megszünteti az elliptikus gyártó garanciáját.