Étrend a gyűrű

Nevének ellenére a gyűrűszemetet nem féreg vagy más parazita okozza, hanem gombás fertőzés okozza. A bőrén piros, körkörös foltok jellemzik, viszketést, hólyagokat és átmeneti kopaszodást okozhatnak. Bár az étrend nem tudja gyógyítani a gyűrűgyulladékot, vagy nem cseréli le az orvosi kezelést, bizonyos ételek segíthetnek ennek a betegségnek a kezelésében vagy megelőzésében.

Az A-vitamin segíthet az immunrendszer működésének növelésében, segítve a szervezetben a leukocyták kialakulását, amelyek megtámadják és megsemmisítik a szervezetben a gombákat, Phyllis Balch, a táplálékkiegészítő gyógyszerkészítmény szerzője szerint. Ez segíthet kiküszöbölni a gyomorfekélyt előidéző ​​gombákat. Az A-vitamin szükséges a bőrszövetek javításához is, ami segítheti a hegesedés megakadályozását, ahogy a bőre meggyógyul. Az A-vitamin megtalálható a marhahús és a halak májában, a tojásban és a tejtermékekben. A szervezet az A-vitamint is előállíthatja a karotinoidokból, különösen a béta-karotinból, amelyet sárgarépa, kelkáposzta, kajszibarack, mustármag, petrezselyem, spenót és forró paprika talál.

Adjunk hozzá friss fokhagymát a főételekhez, például tésztát, curry-t, levest, tésztát és keverjük meg a pirított ételeket, vagy párolt zöldségeket vagy kenyérsütő olajokat. Az Allicin, a friss, fokhagymás szegfűszegben talált vegyi anyag lehet gombaellenes haszonnal, Michael Castleman, az “Új gyógyító gyógynövények” szerzője szerint. Beszéljen orvosával, ha fokhagymát kíván használni a gyűrűgyulladás kezelésére vagy megelőzésére. Ez az élelmiszer elősegítheti a vér elvékonyodását.

Mint az A-vitamin, az E-vitamin egy természetes immunrendszeri enhancer, amely segíteni tud a testében, hogy Balch szerint a sárgaságot okozó gombákkal küzd. Az E-vitamin szerepet játszik a bőrszövet termelésében is, ami potenciálisan csökkenti a csikorgás okozta hegesedést. Olíva- és napraforgóolajok, tojás, mogyoró, lencse, spenót, mandula, szezámmag és teljes kiőrlésű kenyér bőséges természetes E-vitamin forrása.

A szegfűszeg egy csípős, enyhén édes fűszer, amelyet általában indiai ételek és ázsiai kevert ételeket ízesítenek. A kínai gyógyítók több mint 2000 éve használják ezt a fűszert gyógyászati ​​célokra, a Castleman szerint. Az eugenol, a szegfűszegből készült aktív kémiai vegyület segíthet megsemmisíteni a gyűrűgyulladást okozó gombákat. Forduljon orvosához, mielőtt hozzáadja a szegfűszeget a diétájához, hogy megvédje a gyűrűt. Bár a mellékhatások nem gyakoriak, a szegfűszeg hasmenést okozhat.

A-vitaminos élelmiszerek

Fokhagyma

E-vitaminos élelmiszerek

Szegfűszeg