Fokhagymát vékony a vér?

Vérrögök a szervezet védekező mechanizmusa a túlzott vérzéstől a sérülések vagy vágások ellen. Azonban olyan állapotok, mint a cukorbetegség, a családtörténet és a magas vér koleszterinszintje, véralvadást idézhetnek elő a szív, az agy és a tüdő artériáiban. Vérhiányos gyógyszereket írnak elő vérrögképződés kialakulásának csökkentésére, ezáltal csökkentve a szívbetegség és a stroke kockázatát. Bizonyos természetes ételek és kiegészítők, mint a fokhagyma, szintén elősegítik a vérrögképződést.

Fokhagyma

A fokhagyma illatanyagból készült szegfűszegeket vagy az Allium sativum növényt élelmiszerként és ízesítő anyagként használják szerte a világon. A szegfűszegek tartalmazzák az allicin néven ismert biológiailag aktív vegyületet is, amely felelős a gyógyászati ​​értékért. A fokhagyma-kiegészítők friss vagy szárított szegfűszegek, kapszulák, tabletták és folyékony kivonatok formájában kaphatók, és segíthetnek különböző állapotok kezelésében, beleértve a szívbetegségeket, a közönséges hideget, a fertőzéseket és bizonyos típusú rákokat. A dózis különböző emberekben különbözik, az életkorától, az egészségi állapottól és az állítólagos felhasználástól függően. Orvosa segíthet abban, hogy megtalálja az Önnek megfelelő adagot és űrlapot.

Szédülés megelőzése

Bizonyos fokhagymájú fajok, például Allium tuberosum, jelentősen csökkenthetik a vér koleszterinszintjét és trigliceridszintjét, és ezzel csökkenthetik a plakkképződés és a szívbetegségek kockázatát a laboratóriumi állatokban, a “Pakisztán Journal of Physiology” 2008-as számában publikált tanulmány szerint. “Az” International Journal of Clinical and Experimental Medicine “2010-es számában közzétett másik cikk megerősíti, hogy a fokhagyma-kiegészítők csökkenthetik a vér koleszterinszintjét és megakadályozhatják a vérrögképződés kialakulását a szervezetben. A vérrögképződés megakadályozása mellett a Memorial Sloan-Kettering Cancer Center kijelenti, hogy a fokhagyma-kiegészítők jelentős antioxidáns hatást fejtenek ki, és védik az ereket és a szívet a szabad oxigéngyökök káros hatásaitól.

Mellékhatások

A fokhagymát évszázadok óta élelmiszerként használják, és általában biztonságosnak tekintik. Azonban a magas dózisok a kiegészítők vezethetnek gyomorpanaszok, puffadás, rossz lehelet és a test szaga. Fejfájást, fáradtságot, étvágytalanságot, izomfájást és szédülést is okozhat. A fokhagyma-kiegészítők is befolyásolhatják bizonyos thrombocyta-gátló és vérhígító gyógyszereket.

óvintézkedések

A fokhagyma és kiegészítései a legtöbb természetes élelmiszerboltban könnyen elérhetők. Azonban beszéljen orvosával, mielőtt használná őket. A fokhagyma-kiegészítők előállítását az Egyesült Államokban az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal nem szabályozza. Ezért törekedjen a termék biztonságosságának és hatékonyságának biztosítására. Forduljon gyógyszerészhez, vagy keresse meg az Egyesült Államok gyógyszerkönyvi egyezménye által kiadott USP logót a biztonságossági tesztek kiegészítéseként.