Hasmenés a paleo étrendben

Az étrendváltozások felelősek az emésztés megváltozásáért. Vannak, akik megfigyelhetik a bowel mozgás gyakoriságát vagy konzisztenciáját, amikor új étrendet alkalmaznak. A Paleo diéta általában alacsonyabb a szénhidrátban és magasabb a zsírban, mint a szokásos amerikai étrend, és a szervezetnek szüksége lehet egy kis időre a teljes kiigazításhoz és rendszeres széklet előállításához. A Paleo diéta elősegíti a füves táplálék, a szabadon ható és vadon fogott hús, a baromfi, a tojás és a hal fogyasztását, a kókuszolaj, az avokádó és a szalonna, valamint a szezonális zöldségek, gumók, gyümölcsök, diófélék és magvak fogyasztását. A gabonák, a hüvelyesek, a cukor és a tejtermékek nem képezik részét a Paleo életmódnak.

Magasabb zsírbevitel

Ha a Paleo diéta megkezdése után röviddel a hasmenés tapasztalható, akkor valószínűleg a magasabb zsírtartalmának köszönhető. A szokásos amerikai étrend zsíros formában kapja a kalória 20-35% -át, míg a zsírok 50-75% -ban tartalmazzák a kalóriát egy Paleo diétán. Ha gyorsan növeli a zsírbevitelét, a szervezetnek nincs ideje az alkalmazkodásra több epe és több enzim előállítására, amely a zsírok megfelelő felszívásához szükséges, ami hasmenést, valamint zsíros és lebegő székletet eredményezhet. Vágja vissza a zsírbevitelét, és lassabban emelje meg a problémákat, vagy kérdezze meg kezelőorvosát az emésztő enzimek és az ovális étrend-kiegészítők használatával az emésztés segítéséhez.

Túlzott fehérjebevitel

A Paleo diéta nem lehet magas fehérjetartalmú diéta, hanem inkább magas zsírtartalmú étrend. Ha zsíroskodik, és kiválaszt egy sovány fehérjeforrást, szenvedhet az úgynevezett nyúl éhségtől, vagy túlzott fehérjebevitelektől. A szervezet nem tudja kezelni, hogy kalóriájának több mint 30-35 százalékát fehérjék formájában kapja meg, és a hasmenés gyakori tünete a túlzott fehérjefogyasztásnak, valamint a letargia és az izompazarlás. Csökkentse a fehérjebevitelét, válasszon a húsok megmunkálásának legfontosabb darabjairól, vagy kövesse az ételeit a kókuszolaj, az olívaolaj, az avokádó, a dió és a természetes dió vajjal.

Rövidláncú, erjeszthető szénhidrátok

Ha a zsír és a fehérje bevitele megfelelő az Ön számára, a hasmenése a rövid szénláncú fermentálható szénhidrátok magasabb bevitelének az eredménye lehet, amelyek nagy mennyiségben találhatók bizonyos zöldségekben, gyümölcsökben és diófélékben, amelyeket tipikusan a Paleo diéta fogyasztanak. Például a spárga, az alma, a körte, a mangó és a paradicsompüré magas fruktóztartalma, az őszibarack, a görögdinnye, az avokádó, a karfiol és a gomba magas polioltartalma, valamint a pisztácia, a bimbócsiga, a hagyma, a fokhagyma, a brokkoli és a magas fruktántartalma A káposzta hasmenést, valamint puffadást és hasi fájdalmat okozhat néhány embernél.

Emésztőrendszeri problémák

Ha a hasmenése nem oldódik meg a zsír- és fehérjebevitel módosítása után, és elkerülje a rövid láncú fermentálható szénhidrátokban gazdag dióféléket, gyümölcsöket és zöldségeket, forduljon orvosához. Lehet, hogy olyan gasztrointesztinális problémával foglalkozik, amely további vizsgálatot igényel. Az irritálható bél szindróma és a vékonybél bakteriális túlnövekedése gyakori problémák, és a hasmenés oka lehet. Ha a hasmenése nem az új étkezési mód miatt következik be, orvosa segít abban, hogy azonosítsa, hogy a gyomor-bélrendszeri tünetei oka.