Krikett bowling gyakorlatok

A krikett-bowling túlsúlyos sérüléseket okozhat a hát és a vállak számára, és minél többet tesz, annál nagyobb a kockázata. A rugalmasság és az erő növelése érdekében végzett gyakorlatok segítenek a sérülési kockázat minimalizálásában. A forgatógomb mandzsettájára, valamint a magra kell összpontosítania. Mindig konzultáljon egy edzővel vagy fizikoterapeutaval, hogy megfelelő gyakorlatot szerezzen a gyakorlatok elvégzése előtt.

Váll rugalmas

A krónikás bowlingek számára fontosak a vállhegyek flexibilitását javító gyakorlatok, a Frank Cutler és Ken Davis “Cutting Edge Cricket” szerint. Például a vállcsapódás és a törülköző szakasz. A vállcsapódás elvégzéséhez csukja be a kezét a fejed mögé, majd húzza vissza a könyökét, hogy a vállpengék össze legyenek szorítva. Tegye a törülközőt úgy, hogy a háta mögött törülközőt tart. Az egyik kar a fejeden helyezkedik el, a másik a hát alsó részénél. Emelje fel a törülközőt a felső karjával úgy, hogy az alsó karját felfelé húzza.

Vállerő

A váll erősítő gyakorlatok ugyanolyan fontosak a krikettálók számára. Jó gyakorlatok a bowlingok számára: dobás és fogás egy orvosi golyó a falhoz, a fal felhúzása végzett két kar vagy egy kar, és utánozta a dobási lépés, miközben egy ellenállási sáv, amely rögzített egy ajtó vagy kerítés a vállmagasság, mondjuk Pyke és Davis. A külső rotációs gyakorlatok is hasznosak. Ehhez tegye a kezét a háta mögé, és tegye át a test másik oldalához a karjával párhuzamosan a padlóval, javasolja az Amerikai Ortopédiai Sebészeti Akadémia. Használjon izometrikus külső forgatásokat is. Álljon oldalra egy falhoz, és a falhoz legközelebb álló könyök 90 fokkal hajoljon. Nyomja öt másodpercig a hajlított karját a falba.

A mag stabilitása

A központi stabilitási gyakorlatok fontosak a krikettálók számára, mert segítenek megakadályozni a hátsérüléseket. Az elülső deszka az abszsze és a hátán működik, tanácsolja az Amerikai Tanácsot a gyakorlásra. Ahhoz, hogy a döntetlenhez hajtson, lépjen be a felugró pozíció tetejébe, vagy tartsa a könyökét közel az oldalához, tenyérrel lefelé és az alkarra a padlóra, miközben egyenes vonalban tartja a testét. Az oldalsó deszkák hasznosak is. Annak érdekében, hogy egy oldalsó deszkát tegyen, az egyik oldalra mozogjon, és az alsó könyökét 90 fokosra tolva helyezze a váll alá, mielőtt a csípőjét felemeli a padlóról. A testet egyenes vonallal tartja párhuzamosan a falhoz. A kerékpár-összeomlás az egyik legjobb ab gyakorlás, megjegyzi az ACE-t. Ehhez feküdjön a padlón, és tegye térdét 45 fokos szögig. Érintse meg a térdével ellentétes könyökét, miközben pedálmozdulatot készít. A mag még több, mint az abszolút. A szupernás néven ismert gyakorlat az alsó hátsó és a medence területe, amely szintén része a magnak. Ehhez a gyakorlathoz feküdjön le a padlóra lefelé, majd emelje fel a karját és a lábát a padlóról, amivel össze van kötve. Kerülje el a hátát.

Gyakorlatok végrehajtása

Amikor gyakorlatokat végez, hogy javítsa az erősséget a forgatógomb mandzsettáján vagy a mag felépítéséhez, kezdjen el minden egyes edzés öt ismétlésével. Hozzon létre akár 10-15 ismétlést, ahogy erősödik. E szabály alól kivételt képeznek a deszka gyakorlatok. Indulj el öt másodperccel, és hosszabb ideig tartsa a deszkákat, például 30 másodpercig, ahogy az ACE szerint erősödik.

szempontok

A bowling technikája a sérülési kockázat egyik tényezője lehet, annak ellenére, hogy erőfeszítéseket tett a mag és a váll erejének növelésére. Valószínűsíthető, hogy gerincvelő-túlzott sérülést szenved, ha vegyes bowling-eljárást alkalmaz, mint valaki, aki oldalra vagy fronton játszik bowling technikát. A bowling sebessége is egy tényező, valamint milyen gyakran tál, mondja C.F. Finch, a tanulmány vezetője a Sports Medicine-ban. Ha a rotátor mandzsettájával túlzott sérülést szenved, akkor lehet, hogy legyőzni a terápiával és az önellátással. Amikor bowlinget használ, gyakran pihentesse a karját, és alkalmazzon hideg csomagolást, ha gyulladása vagy fájdalma van. A három napnál tovább súlyos vagy három napig tartó hátfájás MedlinePlus szerint orvosi kezelést igényel.