Mélyen sarokvihar

A mély sarkú zúzódások mikroszkopikus kalciumszálakból erednek. Ezek a rostok rendszerint összekapcsolódnak a csontok kialakulásához, így ha a rostok egy része megsérül, mélyen sarjad, vagy mély “csontromboló” fordul elő. Szintén periosteális zúzódásnak is nevezik, ez a körülmény akkor alakul ki, amikor a sarokcsont legkülső rétege – a kéreg – lényegében kis szünetekben szenved. Ezek a szünetek akkor fordulnak elő, amikor a sarok sérülést vagy ismétlődő és erőszakos hatást gyakorol, általában szigorú sporttevékenységekről vagy erőt gyakorló gyakorlatokról.

Tünetek

Az első tünetek a sarkon lokalizált fájdalom, általában közepesen súlyos vagy súlyos fájdalom, amely több héten vagy hónapokon keresztül is fennállhat. A kényelmetlenség megnehezítheti az ember számára, hogy sétáljon, vagy vegyen részt napi tevékenységében. A gyulladás és a duzzanat tünetei a mély sarkú zúzódásoknak is. Időnként egy kis vérfelhalmozódás jelenik meg a bőr sarka alatt, és duzzanatot okoz. Ezenkívül, mivel ez a feltétel “zúzódás”, a bőr sérülése előfordulhat a sérülés után. Lila-kék véraláfutás jelentkezik, mert a vér összegyűlik a bőr alatt.

Kockázati tényezők

A pedikűrök azt állítják, hogy a sarok fájdalom az egyik leggyakoribb probléma, amellyel a panaszosok panaszkodnak. A sarok a legnagyobb fizikai aktivitást sújtja, függetlenül attól, hogy a futás vagy a lerakódás hatása a lábadra ugráló mozgás közben. Az ausztrál podiumok szövetsége szerint a középkorú emberek, a nehéz gyakorolók, a sportosok sporteseményesei és az elhízás miatt szenvedők is hajlamosak a mélyvérű zúzódásokra, és a 8 és 12 év közötti gyermekek is sebezhetők, mivel ez az életkor Sportolás az iskolában.

Deep Heel Bruising Kezelések

A mély sarkú hasnyálmirigy fájdalmának kezelése magában foglalja az ibuprofent, az emelkedést, a pihenést, a jégcsomagolás alkalmazását és a sarok csomagolását stretch kötéssel. A teljes gyógyulás egy-két héten belül történik, mindaddig, amíg a sarokcsík nem súlyosbítja a szélsőséges fizikai aktivitást. Nagyon kevés esetre van szükség műtétre a sarok javításához. A lázcsillapítás megkönnyítése egy kis fagyasztott dobozban a lábad alatt, hogy megkönnyítse a plantar fascia fájdalmát.

Cipő

Amikor a mélyen sarkú zúzódásból visszahúzódnak, viseljenek olyan cipőket, amelyek kényelmesen illeszkednek a lábad alakjához. Olyan lengéscsillapító talppal kell rendelkezniük, amelyeknek támasztó oldaluk van, és a sarkúak, amelyeket nem viselnek. Az ütéscsökkentő cipőbetétek is segíthetnek. Ne hordjon lakást vagy szandert, ha mélyen sarjad, mert ezek a cipők nem biztosítanak védelmet a sérült sarokért.