Testmozgás és cellulitis

A cellulitis a bőr bakteriális fertőzése. A bőr eltörik, és a bőr alatti kötőszövet rétegeibe, sőt a nyirokcsomókba is, ha nem kezelik. A kezelés általában kötés és egy előírt antibiotikus kezelés. A gyakorlat megakadályozhatja a cellulitist, és egyes esetekben a kezelés része lehet. Ha cellulitisz vagy gyanúja van, ellenőrizze kezelőorvosával a kezeléseit.

Dr. Amy Stanway “Cellulitis” szerint az elhízott és a cukorbetegek magas kockázatot jelentenek az ilyen típusú fertőzéseknél. A testmozgás, különösen a szív- és érrendszeri gyakorlatok segítik a vérkeringést a test egészében, és csökkenti a súlyt és más diabetikus kockázati tényezőket, ezáltal csökkenti a cellulitisz kialakulásának kockázatát. Az optimális egészségügyi előnyök gyakorlása érdekében az American College of Sports Medicine javasolja, hogy legalább 30-60 perc közepes intenzitású edzést végezzenek heti öt napon át, vagy hetente három-három napig tartó 20-60 perc intenzív intenzitású edzést.

A cellulitisz leggyakrabban látható a lábakon, és a vörösség, a duzzanat és a gyengédség azonosítja. A terület fájdalmas és meleg is lehet, és lázzal járhat. Bizonyos esetekben hólyagok alakulhatnak ki az érintett területen és annak környékén. A cellulitis akár 24 órán belül is fejlődhet, és gyorsan kezelhető, ha kezeletlen marad. Hívja orvosát, vagy azonnal vegye fel a sürgősségi szert, ha gyanítja, hogy cellulitisz van.

A cellulitisz kezelés tipikusan magában foglalja az orvos által előírt orális antibiotikumot és a kötési és tisztítási rutinokat. A duzzanat mérséklésére és a fájdalom csökkentésére alkalmazható. A Nemzeti Egészségügyi Intézetek szerint nyugodnia kell addig, amíg tünetei javulnak. Figyelembe véve az ajánlást, várjon addig, amíg orvosi engedély nélkül el nem indul bármely fizikai tevékenység.

Miután befejezte az antibiotikum rendszert, és orvosa elengedte a fizikai tevékenység folytatását, gondosan kezelje a sebét, biztosítva, hogy a fertőzés ne forduljon elő. Ha bármikor visszatér a tünetek, forduljon orvosához, mielőtt folytatná a gyakorlását. Ügyeljen arra, hogy az edzést követően rehidratáljon, mivel a kiszáradás hozzájárulhat a visszatérő cellulitiszhez. Ha olyan tevékenységekben vesz részt, amelyek nagy kockázatot jelentenek a vágásokra, mint például a túrázás, hosszú nadrágot és ujjakat viseljenek a bőr védelmére.

A cellulitis megelőzése

A tünetek felismerése

A fertőzés kezelése

Gyakorlat után Cellulitis