A provolone sajt kevésbé kövér, mint az amerikai sajt?

Mind a provolone sajt, mind az amerikai sajt meglehetősen magas a zsírban. A provolone sajt azonban kedvezőbb választás, mivel jelentősen magasabb tápanyagokat tartalmaz, mint például a kalcium, a fehérje és az A-vitamin. Mindazonáltal mindkét típusú sajtot csak mérsékelten kell enni, és meg kell őriznie az egészséges testmozgás szintjét. Egészségtelen súlygyarapodás.

Összes zsír

A provolone sajt egy grammja 7,6 gramm zsírt tartalmaz, ugyanannyi amerikai sajt 7,2 grammot tartalmaz – ez nem jelentős különbség. Mindkét típusú sajt meglehetősen magas a zsírtartalmánál adagonként, ami egészségtelen lehet, ha magas zsírtartalmú étrendet fogyaszt. Az American Heart Association szerint az összes zsírfelhasználás nem lehet több, mint 25-35% -a napi kalóriaösszegének.

Telített zsír

A telített zsírtartalom több, mint a teljes zsírtartalmú egészségügyi probléma. A túlságosan telített zsírok fogyasztása növelheti a kockázatot olyan állapotok esetén, mint például a stroke vagy a szívbetegség, így a teljes napi kalóriabevitel legfeljebb 7 százaléka származhat telített zsírokból. 4,9 gramm telített zsírt kapunk a provolone sajt minden egyes adagjában, és 4,2 gramm az amerikai sajt minden unciában.

koleszterin

A sajtok telített zsírtartalmának az egészségre gyakorolt ​​hatását étrendi koleszterin tartalmuk is fokozhatja. Mind a telített zsír és a koleszterin képes növelni a káros vér koleszterinszintjét, ami növelheti a szívbetegség vagy a stroke kockázatát. Ezért gondoskodnia kell arról, hogy naponta több mint 300 mg étkezési koleszterint nem fogyaszt. A provolone sajt 19,6 milligramm koleszterint tartalmaz unciánként, míg az amerikai sajt 22,7 milligramm unciánként.

Nátrium

A felesleges nátriumfogyasztás potenciálisan hozzájárulhat az emelkedett vérnyomáshoz, a stroke-hoz és a szívbetegségekhez. Az egészségtelen nátrium-fogyasztás kockázata különösen magas, ha jelentős mennyiségű feldolgozott ételeket és más finomított ételeket fogyaszt, mivel ezek általában különösen magasak a hozzáadott nátriumban. A Mayo Clinic azt ajánlja, hogy a legtöbb ember naponta legfeljebb 1500 mg nátriumot fogyaszt. A provolone sajt 248,8 milligramm nátriumot unciánként tartalmaz, az amerikai sajt jelentősen magasabb, 359,3 milligramm unciánként.