Az acidophilus átmegy az anyatejbe?

Az anyatej a lehető legjobb élelmiszer a baba számára. A fehérje savó és kazein megfelelő arányát tartalmazza. Olyan immunglobulinokat tartalmaz, amelyek megvédik a gyermeket az immunrendszerű betegségek ellen, és sokan, akiket Ön és családja ki van téve, az Amerikai Terhességi Szövetség által kifejtettek szerint. Az anyatej azonban nem tartalmaz Lactobacillus acidophilus-t, amely gyakran csak a “acidophilus” nevű baktérium.

Háttér

Az Acidophilus, az egyik hasznos probiotikum nevű baktérium, a bélben kolonizálódik, hogy segítse az emésztést és védelmet nyújtson a káros baktériumok ellen. Az Acidophilus nem lép be az anyatejbe, ha az anya joghurtban vagy tablettákból fogyasztja. Az Acidophilus jó baktérium, de a természet azt tervezi, hogy az anyatej steril folyadék, amely minden baktériumtól mentes. Nincs olyan mechanizmus, amely lehetővé teszi a jó probiotikus baktériumok azonosítását a káros pathogén anyagoktól, amelyek betegséget okozhatnak. A baba védelme érdekében az anyatej olyan enzimeket tartalmaz, amelyek számos bélbetegséget, például szalmonellát és E. colit megakadályozhatnak. Fontos továbbá, hogy tartalmaz egy olyan anyagot is, amelyet a bifidus faktornak neveznek, és amely támogatja a Lactobacillus acidophilus növekedését.

Készítmény

A természetnek van egy olyan rendszere, amellyel a csecsemőjét még az első étkezés előtt is megkaphatja. A terhesség felénél az anya hormonális változáson megy keresztül, melynek következtében hüvelyi falának bélése sok glikogént hoz létre, ami ösztönzi a laktobacillusok, köztük a Lactobacillus acidophilus növekedését.

Lactobacilli transzfer

Az amerikai gyógyszerész honlapja szerint a baba normális születéskor e jótékony acidophilus baktériumokba kerül. Belépnek a szájba, hogy megkezdjék az emésztőrendszer populációját. Az első probiotikumok biztosítása mellett a hüvelyfal kémiai változásai a laktobacillusok hatása révén jobban ellenállnak a káros baktériumoknak. Ezek a jó baktériumok kolóniákat alkotnak a csecsemők belsejében és az anyatejben gazdagodnak.

Bifidobaktériumok transzferálása

A másik probiotikum, amire azonnal szükség van, bifidobaktériumok. Ez a baktérium megjelenik az anya mellbimbóin, körülbelül a terhesség nyolcadik hónapjában. A bébi-baktériumok felszaporítása mellett a bifidobaktériumok is taszítják azokat a baktériumokat, amelyek károsak lehetnek. A bifidobaktériumok az anyatejjel táplált csecsemők bélrendszerének domináns baktériuma.

Következtetés

Az anyatej első nyelésével a baba rendelkezik a legfontosabb probiotikumokkal, amelyek ahhoz szükségesek, hogy feldolgozzák. Ahogy növekszik és változik, ugyanúgy, mint a bélbaktériumok egyes fajtáinak típusa és száma. Egy felnőtt bélrendszerben körülbelül 100 billió baktérium van.